Two for One

Thursday, December 27, 2012

Hi Guise,

Agaknya korang dah naik menyampah ngan cerita aku makan sorang-sorang. Jalan sorang-sorang like a loser.. I like to think of myself as eccentric. Macam tadi dinner. Terasa macam nak makan pasta kat Manhattan fish Market alang-alang nak pergi Curve cari komik. So there I sat alone.. Eating my pasta while reading my glorious comic book fresh from comic store. I've gotten used to stink eyes and under-breath loling oleh couple-couple terbahagia di dunia. well that's not the case.

In case ada reader blog ni yang ternampak sorang pompuan jalan kat Curve sorang-sorang, bawak plastic penuh ngan komik, muka macam baru tertelan biji rambutan, Oh korang mungkin dah ternampak aku, penulis kat Blog Vespa Buruk yang hambar ini. Tahniah..

Few days back pun aku dilanda dilema yang sama.. makan dalam kesunyian.. Ejewah..
Kalau ikutkan aku taknak keluar pegi cari makan pun tapi sebab cuak lagi lepas kes Myvi aku kena rembat ngan keparat, aku pun turun la jengukkan kereta company tu. Kang saje je lesap lagi sebijik. Alang-alang dah kat bawah, aku pun melilau la cari makan kat area Damansara Perdana ni.. Tah macam mana boleh sampai kat


Yes.. Aku kadang-kadang malu gak mengaku kat dunia ni yang aku seorang loner sejati. So aku end up beli pizza untuk dua orang makan.. Another reason why I'm a fatso.

Adieu

P/S: Sekarang dah ada 5 orang yang join Give Away hari tu.. Thanks guise. I had fun reading all your blog suggestion..

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

What's wrong with free items?

Wednesday, December 26, 2012

Hi guise..

Before I start on the topic I would like to say, Hey dah nak masuk tahun 2013!! Azam baru?? Azam baru is for losers! Hahah.. What about a wishlist? Great.. Lets fill our head with needless goal..

For me.. My ultimate wish list for 2013 is:

1) I wanna get a pc tablet. Senang nak update blog comic on the go. Nak melukis kat henfon memang sangat la azabnya.. I'm thinking about Samsung Note or Samsung Tab..Quite nice.. Would you agree? Oh yes..

2) PC baru!! Yep.. Laptop aku selalu lagging dah sekarang.. Adakah kerana menonton porn? Sori sikit.. ehem..aku tak...ehem... Aku layan Rumah Bekas Kuburan lakonan Jupe si dada mantap. Aku tak tau sangat spec bagi PC ni.. Kalau dapat yang similar macam kat office tu nice jugak. Cuma monitor la nak yang lagi best.. Syok gak nak melukis kat PC yang gabak la besarnya..

3) Wacom Cintiq 12wx.. Hamagad.. Tak dapat Wacom Cintiq 24HD, dapat adik dia pun agaknya angau aku tiap-tiap hari. Terasa nak upgrade drawing tablet sebenarnya. don't get me wrong. Aku sayang Bamboo aku. Cuma nak berangan dahsat siket. hehek.

Agaknya tercapai ke impian ni? Tengok pada gaji aku.. Hmm.. Mungkin ambik masa since aku ni sangat boros beli makanan. So, Macam mana? pc tablet sekarang dah almost 2K harganya kan? PC is about 5k. Cintiq 12wx harga lam 4.6K.. Tu belum sebut Cintiq 24HD. Closing to 16K.. Huiyyoh..

What to do?
Should I ask you guys for donation? Follower dah 199 orang. Kalau sorang bagi aku RM2 seminggu boleh dapat 1.6K sebulan.. Huiyyoh!! Tapi impossible la aku nak mintak camtu..


Ahha!! Advertlets!! Korang tak rugi duit tekan mende alah tu kan? Follower aku mungkin suka blog aku dan mungkin tekan iklan tu sebab kesiankan aku..Check income blog la.. Mana la tau dah menimbun kat adverlets aku tu dah setahun tak check..Heheheh

Wow.. RM3.. Giler ah.. banyak tu.. Boleh beli eskrem dua batang tapi tak lepas nak beli Kreko.

Huu.. (menangis dalam hati).. Tiba-tiba aku jadi tak paham macam mana blogger lain boleh buat duit dengan blog ni. Oh lupa.. depa follower beriban..Aku pun logout la advertlets tanpa kesat air mata..Sahdu Sahdu..

Siyesly guise.. If you like my entry, pls spare me your click. It's not like I'm asking you to give me RM2.. I sound like such a sell out.. But then again.. Don't I deserve a click or two? Kemon guise. You can do it..

Your click is free to you, but a fortune to me.. Feed me my minions..FEED ME WITH CLICKS.. POKE IT.. POKE IT HARD AND MORE..

Another thing is. don't you like freebies? Kamon guise.. This is my first time doing a give away.. I don't ask for you to promote my blog or anything.. Heck, you don't even have to share a link of my blog on your entry. Just leave a comment on my Give Away Thread  to notify me. 

Promote a good blog for me to read.. And I will give away free artwork.. I promise it won't be cincai-cincai like my previous artwork.. Hai, aku tengok ada yang sanggup bayar sampai RM15 untuk satu doodle (no offence), ni free takkan tak minat kot..

Maybe you guise don't like cheap thing like my artwork.. sobsss.. *poyo sedih*

Guise.. spare me a click maybe?

Adieu..

p/s: amboi merayu bagai.. Sedih-sedih.. 

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

A give away for those who want it

Hi guise..

Thinking about giving something back to you guise. Even though I've not gained any money from blogging, it did give me a lot of pleasure to let go of every anger I had. So, with that being said, I would like to make a preposition..

I'm giving away free artwork for those who are lucky.. Tak tau la kalau korang rasa tak best takyah join pun takpe.. It's very simple.

Step 1: You must have a blog.. (ofcos!)

Step 2: Read this entry properly..

Step 3: Post an entry on " My favorite blogger". List out three bloggers. Any blogger. (Dah lama aku tak blogwalk. Tengah cari bacaan bacaan baru. So please, recommend a good blog).

Step 4: List out two good things you like about this blog and two bad things you wish I would change in the last section of your entry.

Step 5: Leave a comment here with the link to your blog post.

oh lupa..

Step 5 + 1 : Click on the advertlets once for this poor blogger.. uhuk.. (Tak tekan pun takpe.. uhuk T-T)

The most creative entry with the most brilliant Blog suggestion will stand a chance to win:

1st Prize:  A customized BLOG HEADER. Full color. (the winner will have to email me what you want for your blog header) and a comic entry dedicated to you.

2nd Prize: A customized BLOG HEADER. Full color.(Subject to my creativity)

3rd Prize: An artwork of you. Full color. (Subject to my creativity)

- You may change your prize to the lower grade but not higher-


So what's the catch??
Nothing really.. You don't have to follow my blog if you don't wish to. Aku just nak tau apa reaction korang kalau aku buat give away camni. Nothing to do with blog popularity or what. Lagipun aku nak tau gak apa yang aku patut improvise for the betterment of this blog.

Tarikh tutup untuk Give Away ni adalah..To be confirmed. Sebaik sahaja ada cukup 10 penyertaan dari 10 blogger berbeza (Yes you may enter twice but only considered once. The best will get chosen). So selagi tak dapat 10 penyertaan the contest will remain open. Walaupun aku tak yakin ramai yang akan join, tapi kita tengok la nanti. Kalau lambat sangat nak reach 10 penyertaan..Haishhh

Hadiah tak berapa best, I'm sorry for lacking. Like I said. I'm a poor blogger..Please do your best and entertain me with your creative entry.

SELAMAT BERJAYA

Adieu

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Bukan Merungut.. Cuma Overwhelm..

Monday, December 24, 2012

Hi guise..

So it's Monday, and it's a day after and before a holiday.. What a way to fuck up a day.. Siyes takde mood nak buat keje tadi siang tapi keje berbondong-bondong datang bak cendawan mengawan di musim hujan.. Adakah mereka mengawan?

To cut the story short, memang aku duk tertunggu-tunggu time balik sambil terkejar-kejar setelkan keje sebab minggu ni dan minggu depan semua bos cuti. So apa-apa dokumen nak kena endorse hari ni. Pening pulak aku check semua benda alah tu. Ada gak terpikir. Apahal tak cuti je hari ni? Orang lain sedap je terbongkang satu hari atas katil, aku apehal kat sini???

Nak dijadikan alkisahnya..

(itu air mata kekecawaan ye)

Bagos!!!!

Dah pukul 5.15 baru nak declare half day. Terer gila company aku ni. Lagi tak best bila tersangkut lam meeting. Naik office tengok dah lengang semua staff dah cabut.. Tinggal aku dan staff work package aku je. Kitorang memang workaholic pun.. sangat.. (tangan ke bahu dada.. what the fuck is wrong with me?)..

End up kitorang balik lepas pukul 6 gak. Cam biasa.. Bagus.. Bagus..

Sebelum aku bajet Perancis tulis babai aku just nak clarify something.. Aku mungkin selalu sangat mengeluh ngan apa yang aku hadapi tiap-tiap hari.. keje la lonely la.. the truth is, aku takde la depress sangat. I actually love my job.. well sometimes la.. So before anyone starts thinking that I really despise my job I just wanna say.. My job is not that bad. It's cool actually..

Adieu

p/s; Siyes internet aku laju lagi. ajaib gila.. Kenapa ek? HAHAHAHAHAHA

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Jenis Mintak Penyepak

Saturday, December 22, 2012


Jenis-jenis macam mintak penyepak penerajang dekat kaunter pembayaran:

1) Jenis mengayat sales assistant
Macam dah takde tempat lain ko nak mengayat. mau aku cucuk lubang hidung kau dengan penyapu. Lepas tu sepak sekali sales assistant yang tergedik-gedik layan kau mengayat.

2) Jenis marah sales assistant
Bajet bagus sangat sampai nak tengking-tengking orang kat kalayak ramai camtu. Tegur elok-elok kan boleh je. Apsal sampai nak ugut panggil Manager bagai. Hello.. Just sebab kau customer tak bermaksud kau boleh layan sales assistant macam sampah. Puih..

3) Jenis topup barangan
Aih.. Sebelum kau beratur taknak pulak kau check barang apa yang belum ambik.. barang apa yang anak kau nak. dah depan sales girl mula la terkulat-kulat "Kejap ek.. Hubby I tengah ambikkan barang. Sory tau.. eheks".. Aku eheks atas dahi kau, nak?

4) Jenis pekak badak tak kesah orang
Kalau kau tahu anak kau tu suka meraung, boleh tak, aku ulangi.. boleh tak kau jangan bawak datang supermarket. Fine, kalau nak bawak jugak, dah budak tu meraung nak cikedis satu, beli jela.. memekik terlolong dah budak tu. Kalau kau dah pekak sebab selalu dengar budak meraung, boleh tak kau tolong consider kitorang yang belum pekak lagi ni?

5) Jenis cop-cop
Amboi-amboi.. cantik muka kau. dah depan kaunter boleh pulak kau mintak EOT (extension of time) sebab kawan kau belum datang. Dah kawan kau belum datang, boleh tak bagi orang lain yang takyah tunggu kawan datang baru nak bayar ni setelkan transaksi dulu. Shit, apehal aku kena tunggu kawan ko yang terhegeh-hegeh pilih panties dari tadi tak datang-datang? Dah lambat tu beratur la ngek!!!

OK..

Sekian

Adieu

p/s Aneh pulak data usage aku tak exhaustive lagi.. apahal? lol



Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

You're Not Alone, I'm a loner too..

Friday, December 21, 2012

Hi guise,

Hari ni aku rasa aku patut post proper komik. Dah lama sangat menyepi sebab kereta dicuri keparat. Anyhow, rest assured.. Aku dah kurang tertekan sekarang sebab bos yang prihatin dah allocate temporary car untuk aku, which means the world to me. Tapi tensen hal keselamatan la pulak kan. Untuk merawat kebimbangan memuncak, takut pisang berbuah dua tiga pat kali, aku pun pegi la cari steering and wheel lock dengan pasar raya kat area Damansara ni..

Seperti biasa, aku sangat awkward di tempat public. Nak-nak berjalan sorang-sorang macam kera sumbang. Anyhow, lepas settle beli lock dan beberapa helai baju baru bagi merawat hati yang pilu, aku gerak ke Gey Eph Si untuk makan ayam..

To those yang pernah outing sorang-sorang mesti paham how lonely it is to eat alone at a family restaurant.. Kiri kanan family dengan happynya melahap ayam.. kat penjuru mesti ada kapel tengah manja-manja I suap U, U suap I..

AHH.. So lonely..
Cepat-cepat bukak KREKO, baca sambil makan sebab taknak nampak awkward (but I think I look more awkward doing that). Any-who... Tekak rasa mual, takde selera sebab ada kapel kat depan aku tu asyik duk pandang je aku yang loner ini. Mungkin perasaan aku je kot.. Tak sempat abes ayam, aku cepat-cepat nak khatamkan sesi makan malam ni, bangun terus nak cuci tangan.. Soo...


And there he was, in the corner..Munching his meal, looking so lonely.. sad... (totally my personal opinion. Mungkin dia bahagia kot makan sorang-sorang. kita taktau an?)

Rasa terpanggil nak say HI..Tapi memang tak la.. kang nampak cam weirdo semacam lak. Ada lagi spesies kesepian macam aku kat dunia ni rupanya..Lepas nampak mamat kesepian tu, aku mula melilau tengok orang sekeliling aku.. Ramai gak sebenarnya jalan sorang-sorang, cuba elak pandangan orang, macam yang aku biasa buat.

Agaknya kita tak perasan semua ni. Aku rasa aku je yang sunyi sepi krik krik krik padahal ramai lagi atas muka bumi ni yang takde geng macam aku.. (Sound pathetic)

What I'm trying to say is.. Chin up..Being lonely is sad but you are not alone in being a loner. PERSEPAKATAN LONER BERSEPADU bangkitlah..

Ayuh.. Marilah bersosial.. Marilah bertegur sapa.. Marilah berkawanan..

Maybe.. Next time la.. I feel nauseous in public area..

Adieu

p/s: Saga FL is nice.. But I still miss my MYVI.. Where are you baby??


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Unlucky is my middle name..

Wednesday, December 19, 2012

And my middle finger is raised..


p/s: Baru tiga minggu keluar bengkel lepas accident hari tu, dah kena rembat ngan keparat..
p/p/s: kalau jumpa MyVi Pearl White (TBC 1744) kat area Damansara dan seantero Selangor wahima di luar tanah jajahannya sekalipun, tolong snap si penyangak yang menggunakannya..

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Promote

Sunday, December 09, 2012

Hi guise,

Did you know that I have a novel named after me? Betul ke ayat tu? mehehe.. Surely most of you had known by now that my mother is a novelist..sangat jiwang karat and kadang-kadang tak logik. Even though I myself tak suka baca novel (I love comic book), I must say, it is overwhelming having a novel with your name in it. The whole deal.. Hidayah Deaday Oyie.. The complete set of my numerous nicknames.

Tapi, bila aku baca novel tu ada la certain benda yang aku tak berapa suka. Mini Cooper was a nice touch. And the thing with Kpop craze. ada similarity kat situ. Including the part where I like to see myself as my father's son. All and all, I think my mom tried to portray me. TAPI!! Aku tak suka part jiwang melampau dan jalan cerita yang agak tak logik. anak orang kaya nak kerja jadi orang gaji? Oh man.. Including the thing with unrealistic quarrel between the hero and heroine. Ah banyak la.. Tapi standard la novel kan. Sebab tu la aku tak suka baca novel. In short, do see my illustration..


Ok.. So kenapa tiba-tiba aku baru cite sal novel ni? Padahal dah lama kot novel ni.. No particular reason.. I just think that my mom would be happy if I would mention about her work more often. I'm proud of you mom. I'm sorry that I don't favor reading novels but know this, I love the fact that I could see your novels whenever I went to the bookstore for my comic books. I take some pride in what you do.

Anyhow, to those who loves novel.. Terutama novel jiwang and stuff.. Please know that every purchase you made for my mom's novel will eventually finds its way to me. For example..My beloved Bamboo Wacom Graphic Tablet is a present from my mom right after she cash out her royalty.. HEHEHEHE..


Adieu

p/s: Tadi sebenarnya lukis full storyline tapi tah macam mana terdelete lak.. Petanda suh korang pegi beli kalau nak tau cite. HAHAHAHA.. Mom, please buy me something..


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Terasa Jengkel

Saturday, December 08, 2012

Hi guise,

So tadi lepas balik dari site Sungai Buloh sana tiba-tiba nafsu nak tengok wayang membuak-buak.. So aku pergi Cineleisure tanpa banyak bunyik. Sorang pun apa adahal. Bukannya kena saman kalau tengok wayang sorang-sorang. ye dak?

Tapi.. Aku sangat jengkel sekali...


Hey.. apahal orang duk pakat pakai couple T ni? Hari beragam sekolah ke apa? Bikin mata aku sakit. Tambah bengkek bila pompuan tu siap bagi mata kat aku "Uit, jalan sorang? I ada pakwe. You ada?".. Heh, aku tak jeles pun ko jalan ngan pakwe ke , husband ke.. melingkuplah aku tak heran.. tapi aku jadi menyampah tengok baju beragam korang.. (adakah ini tanda dengki?)

Anyhow.. Americano sangat sedap. Chuwa chuwa chuwa!!!

Back to the topic, mungkin aku jeles sebab baju diorang nampak baru dan aku still pakai T-shirt adik aku yang dah masuk usia veteran.. Ye, aku selekeh dan nampak miskin.. Tolong dermakan aku baju yang lebih Kiel kepada aku..

Adieu..

p/s: Hey you, congrats





Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Bontot Dahaga

Thursday, December 06, 2012

Adakah tajuk itu terlalu kuning?
lulz..

Hi guise,


Aku suka gatorade ungu.. nuff said.. tapi aku tak tau lak bontot aku pun dahagakan gatorade.. hahaha.. berendam lam gatorade.. nice sangat.. Anyhow, bontot bau wangi.. Buat aku dahaga lagi..Demn..

Adieu

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Saya Manusia Separa Normal

Wednesday, December 05, 2012

hakikatnya.. Aku memang agak menggila sekarang.. mungkin ke tensen keje.. yang pastinya.. aku dah tua dan gemuk dan dan dan..hey you, adakah kamu yang duduk Level 8, meja ketiga depan bilik meeting? Mana jumpa blog ni? *Eh, tetibe*


yep.. aku lah Nur Hidayah Abdul Halim, 23 tahun sejak September.. dan aku adalah.. manusia jadian.. aku sebenarnya seketul crepe durian. ewah, tompang glemer..


APEHAL DOWH!!

Adieu

p/s: Even if you are perfectly happy by saying that you are not guilty for what had happen, please know that, somewhere, somehow, someone is hating you with all her heart. And no amount of "Gee I'm sorry I didn't mean to" will shake that off. Itu pun kalau ko ada decency nak mintak maaf. I hate you Ann.. I really, truly, whole heartedly do. Lastly, just as you don't give a fuck about what I feel, I don't give a fuck to think otherwise.

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Ant

Tuesday, December 04, 2012

Because I hate you with all my heart



Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

AKU RASA DAH SAMPAI MASANYA

Wednesday, November 21, 2012

Untuk aku berkongsi satu cerita ngan korang.. Sebelum tu, aku rasa sangat panas hati ngan minah tingkat bawah ni yang suka tengking anak dia. pukul 2, 3 pagi pun sempoi je duk maki anak dia. Orang lain nak tido ke apa ke ko heran apa kan? Dasar jenis manusia..heh..Kang aku call talian Nur kang.. Terdera jiwa aku ni sejak duduk sini.

Anyhow, sepatutnya mood syahdu sebab cite kali ni agak syahdu dan mengharukan..So, jom start balik..

Hi guise..

Aku rasa dah sampai masanya untuk aku berkongsi satu cerita ngan korang.. Sebab aku rasa macam ramai lak tanya sal ni kat tempat keje.. Aku tak niat nak rahsiakan pun cuma tu la.. lama duk pikir cara terbaik nak umumkan. Kepada kawan-kawan baik yang baca entry ni, aku harap korang tak putus kawan ngan aku sebab ni.. Bukan aku taknak cakap.. Argghh..dah la..aku dah siap lukis komik untuk terangkan..So, layan jela.

Pada suatu hari jumaat minggu kedua yang beberapa ketika dahulu..aku dapat panggilan..


Neves tak tengok cam ramai orang depan rumah? Lagi neves bila masuk rumah yang penuh dengan hiasan.. langsir baru lip lap lip lap..Masuk bilik.. Omang ai.. Pehal bilik aku kaler pink ni??Argh!! Apa ni? Apa ni?

Tapi yang paling shocking adalah bila tiba-tiba beliau cakap "Esok Kakak tunang.."

Yih!!! Apehal tetibe ni? Padan la tiket flight semua sempoi je tanggung.. Tak dan-dan tunggu minggu depan, terus suh balik kampung..

So, dalam keadaan shocking dan tekanan, aku rasa cam takleh caye kat sape-sape kat rumah tu termasuklah Si Kembang jahanam tu. Aku yakin dia tengah gelak di belakang langsir..Puih kucing durjana..

Dan tiba-tiba..ketika aku dalam kebingungan mencari jawapan.. Sambil bengang tengok bilik jadi Pink semacam..

Dan kat depan aku.. Ada sorang mamat tersengih.. Apsal macam pernah nampak ni? Aku senyap je.. Tadi bukan main banyak benda aku nak cakap, nak tanya.. tapi paling utamanya nak tanya la.. Tapi kelu kot takleh cakap apa..

Bukan nak buat lawak cliche ke apa.. Memang betul muka ni macam pernah nampak.. Macam..budak..yang..duduk sebelah aku lam flight tadi.. eh.. yeke?? Ye!! Betul budak ni.. yang selambe tido time aku macam haram tengah tak sedap hati.. Oi, flight tak sampai sejam tido bukan main lagi.. But that's not the point.. So budak ni la..bakal...



Aku rasa dia memang dah tau kot apa yang aku nak tanya.. Dah lama dua-dua senyap je.. Tiba-tiba berani lak mamat ni mula cakap.. Straight to the point lak tu..

"Hidayah, sorry la kalau macam mengejut sangat semua ni.. Saya dah minta izin mak ayah awak. Lagi pulak diorang cakap awak Ok je kalau diorang setuju.. 

Saya tahu apa yang awak pikir sekarang. Apsal sampai takleh bagitau langsung.. Sebenarnya awak tu susah sangat nak angkat call. So, memandangkan dua-dua family dah setuju, kitorang rasa better buat macam ni.

Awak pun baru mula keje. Mesti serabut kalau kena buat semua persiapan ni.. Lagipun semua benda ni nak cepat..

Saya taknak paksa awak terima je semua ni kalau awak tak sudi.. So.. awak nak teruskan ke tak?"

Amik kau.. tergamam aku kat situ.. Tapi.. Ada satu soalan yang sumpah aku nak tnya..

" Kenapa nak cepat sangat?"

" Sebab minggu depan saya dah nak ke German, tiga bulan.. Ada kursus kat sana. Saya taknak menyesal kalau balik-balik nanti awak dah melepas kat orang lain"

Pergh.. merah jap muka.. Tapi sebab aku brutal, aku gagahkan jugak tengok muka mamat jambu ni. Pelik.. kenapa la ko nak kat aku yang macam dugong ni?

" So.. Awak nak teruskan tak?"

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

JILAKA!!!





Aku tak rasa korang caye pun. Cite kat atas tu cite tipu sebenarnya. Motip?

1) Aku pernah mimpi balik umah dah berhias bagai.. Tapi dalam mimpi tu takdelah aku yang jadi watak heroin yang bangang tu..

2) AKU MENYAMPAH DAH ORANG TANYA PASAL CINCIN MAK AKU NI..Ni cincin yang berjaya aku seludup kot.. bukan cincin tunang. yang takleh blah selambe dek panggil aku Puan. Ko pehal derr??

Anyhow, aku takdelah hangen sangat ngan issue ni sebenarnya. Saja nak buang tebiat lukis komik panjang-panjang..

Just nak confirmkan.. YE, Aku single.. Belum Kawen walaupun badan macam dah anak 3.. Adakah aku akan bertunang dalam masa terdekat ni? TIDAK sama sekali.. Adakah aku suka diingatkan bahawa aku takde tunang wahima pakwe? Tidak Sama Sekali, Yang Arif..

Maka??

Tepuk dada, tanya kenapa sedawa tiba-tiba..

Apa-apa pun syok gak baca komik panjang-panjang kan? Entry ni pun dah macam hamjadah panjangnya..

So Ok la ..

Adieu..


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Introvert

Tuesday, November 13, 2012

Hey..

30 minutes to midnight..

Tadi petang aku call umi abah aku. Saja nak cakap-cakap. Teringat lak adik aku tengah SPM and aku tak pernah wish good luck lagi. Duk syok borak umi tanya "Eh, lamanya akak borak ngan umi hari ni". Haah, selalunya aku tak suka gayut lama-lama. So aku letak call lepas dah macam terlampau lama borak..

Anyhow, tadi tiba-tiba aku dapat satu text dari kawan aku.. Saying that she's sad and stuff.. Being a cool friend I would say "Chillex, jangan sedih".. After a brief session of text exchanging, aku pun bye-bye la kat beliau..

So, motipnya cerita di atas is ekceli, aku ni bukannya orang yang suka call orang tiba-tiba.. takpun mesej orang.. even membalas chat wahima komen kat blog ni pun sungguh aku lemah la whoi.. Selalunya orang yang mesej dulu. Mungkin orang akan rasa macam aku ni tak heran sal orang lain. Jenis yang tak kesah orang lain hepi ke sedih ke..

The truth is.. memang aku jenis yang tak suka pun amik tau hal orang. Aku suka duk lam dunia aku, tak amik  kesah. Tapi tak bermaksud aku ni kawan yang teruk. So what aku lupa nak tanya kawan baik aku pasal konvo dia? Apa korang fikir pasal kawan baik korang 24/7? Jangan hipokrit.. itu obses namanya..

Aku tau aku mungkin nampak cam tak sayang kawan-kawan aku, tak pernah tanya kabar and what not.. Tapi korang... aku tak lupa korang tau. It's just that I love being alone too much that sometimes I neglect people around me.. For that I offer you an apology from the depth of my heart, how ever shallow that might be.. I'm not a heartless bastard and thank you for considering an introvert like me as your best friend.

I truly wish to be there for you, friend..


Lastly, I lap u long time guises..

Adieu


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Hyper Super Stamp

Hi guise,

Selamat hari deepavali kepada kawan-kawan india saya dan juga kepada adik saya di India sana.. Jangan banyak sangat makan ladoo ye Nonie..

Anyhow, semalam sesuatu yang best jadi..





Super hyper bila dapat seal sendiri..ohsem!!! 



I don't know what's so awesome about having your name on the stamp but it really made my day.. buheueheueheueheueheueheueheueheueh.. Ok, dah la.. Komik pun asyik sal keje je.. Nak wat cane aku memang takde life.

Anyhow, Sorry kepada guise-guise yang komen tapi aku tak reply. Honestly I enjoy reading comment tapi agak bodoh nak mereply.. Forgive me will ya, guise??

Maybe korang boleh tanya banyak-banyak kat ruangan komen kali ni and aku akan reply via entry lepas ni. mungkin aku wat komik sket nak jawab soalan tu.. kekeke.. Amacam?

Rasa cam cakap sorang-sorang..

Selamat bercuti everyone guise guise yang penyenyap sekalian.

Weehuu!!

Adieu..


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Live With It

Sunday, November 11, 2012

Hey..



The story of my life.. I was so depressed on gaining weight that I ate more.. And gaining more. Hahaha.. Truthfully I'm getting used to my fat by now. Macam malas dah nak tensen sangat pasal gemuk-gemuk ni semua. Hari tu agak tensen dengan muka yang berparut ngan chicken pox pun sekarang dah tak heran dah. Agaknya aku ni memang dah putus asa ngan rupa aku kot.

Bahahaha..

Anyhow, If you can't get rid of it, learn to live with it. Right? Guise?? Why are you looking at the 'X'?? Guise stahhppp!!

Fine..
Nak tido a cani..
.............sambil pasang lagu 'Lipstick' Orange Caramel.. I like creepy songs.. kekeke...

Nyto..selamat malam kepada lemak seluruh dunia!!

Adieu
Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Nothing really

Tuesday, November 06, 2012



Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Kesedihan Seorang Injiniar

Hai..

Adakah anda tahu betapa sedihnya menjadi seorang injiniar di waktu pagi??


Oh yes.. leave a steamy hot coffee for 10 minutes in a full blasted aircond office.. Great.. Just great to kick off your day.. Kepada beban kerja yang suka datang berbondol-bondol tanpa memberi salam. FART you.. Fart you real hard..

Sometimes I just hate being an engineer..

Adieu


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Melankolika Maksima

Monday, November 05, 2012

So it speaks a thousand words..

She refused.. That's how meaningless my heart was..

Dem, berkaca mata den..

Konklusi, aku harap senior engineer aku tak usik aku nak kenen-kenen ngan orang. Hati aku dah bagi kat Kembang sebab dia lapar.

Adieu

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

I tend to get stupid

Sunday, November 04, 2012

Hi guise,

Korang pernah tak rasa macam "ARghh!! Aku tak patut cakap camtu tadi!!!" Tak pun... "Kenapa bangang sangat aku ni??".. Ataupun " Am I retarded?"

To me, this happens frequently. I got a serious case of extreme I-am-stupid-when-I-am-nervous. Like EXTREMELY!!!!

Selalu sangat aku membuktikan kebodohan dan kebangangan otak bawah sedar aku depan bos. Please note that aku ni jenis yang tak dengar orang cakap sekali sebab biasanya otak aku busy berangan. Even time tengah taip entry ni.. I get distracted easily. I have the attention span of a fish. Recently this theory is proven to be a false statement. You see, according to a research, the attention of a gold fish might reach up to 3months. Oh wait, that's not attention span.. that's the memory span of a fish.. OOOkay, terbabas jap..

Back to my story..
Bila aku tak dengar arahan bos aku, aku cepat gelabah.. dan bila aku gelabah, aku boleh terkeluarkan statement maha bodoh.. Contoh:

Fail Kes No.1:
Waktu pagi time nak masuk keje. Nampak General Manager nak masuk office. aku kat pintu time tu. So aku tahankan pintu bagi dia masuk (pintu bangang suka tutup walaupun dah scan banyak kali). Supposedly kalau nak masuk kena tolak pintu tu, tapi sebab aku ni bangang suka malukan diri sendiri, aku duk tolak tarik** pintu tu bagai nak gila. Agak dalam 2,3 minit jugak la aku gigih duk tarik pintu tu. sampai La GM aku tegur. "Hidayah, pintu tu kena tolak". Aku pun sengih kerang lepas tu boleh tercakap " Sorry bos, saya memang neves tengok bos pagi-pagi ni. Kalau tak pagi pun neves gak. Memang saya suka neves tengok orang"

Apa motip?!!
**thanks sapik malik. masuk lagi satu lam list super bangang aku

Fail Kes No.2:
 Pegi depan meja Project Manager sebab nak bagi laporan kat construction site. End up tersengih kerang depan bos selama 5 menet. sepanjang tu bos tercengang tengok aku. Pastu aku blah, tak ingat nak wat apa. Terus pegi pantry, terbawak cawan kosong kat meja..

Apa motip??

Fail Kes No.3 : my favorite..

Yeah!! Markah penuh untuk matapelajaran Saya-Sangat-Sengal-Sila-Tampar-Saya

The thing is, otak bawah sedar aku suka sabo aku.. ARRRRR..

Sometimes I hate my brain cells. They are too playful..

Adieu


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

I'm back..

Tuesday, October 30, 2012

Hey..
DID YOU MISS ME?

hahahahahahahahahahaha

still.. I'm a loner

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Bertabahlah Remaja Expired

Wednesday, October 03, 2012

Hi guise,

Aku sekarang kat umah kat kampung. tengah on medical leave. mula2 MC 5 hari. tapi tambah lagi 3 hari start hari ni for quarantine purposes. ooohhh...

BTW aku sekarang kena chicken pox. sangat la hodoh muka ni penuh ngan kawah cacar.. euuw.. Makan lak sedih gila. banyak pantang. Daging, ayam, ikan semua takleh makan. buat sementara waktu ni aku makan angin je. (Ngahaha.. boleh tahan syok gak mc kat umah walaupun agak kegabanan jugak bosannya).

Anyhow, This is how i look a few days ago.


Mengerikan sungguh. Siap moaic lagi cam lam eklan ubat taknak kasi malu. bahahaha.. Tapi tu la..Menyedihkan, I know.. sekarang aku tengah merawat jiwa dengan tengok cite korea setiap hari. Ouuuhh... Sedih.


Ok la. Tu je nak mengadu.. Adieu


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Expired Teenager

Sunday, September 16, 2012

Hi guise,

Dah lama gila tak post entry kan? Reason being, rumah sewa aku takde internet dan aku pulak malas/busy nak pegi daftar broadband whatever. Siyes aku rindu nak melukis bodoh2 cam dulu, cam masa study dulu. sekarang gila. mana sempat dah. balik keje pukul 7, tensen sana sini. rimas la. tak syok langsung. TAK SYOK!!!!!!

Mana tablet aku mana pen aku mana pensil aku. Gila tertekan hidup camni. Cam ngek cam ngek.

Boleh gila layan bosan ni. Nak keluar malas. Nak start melukis kat blog payah. Memang kalau dah keje takde life eh? Motivation takde langsung ni. Rasa cam robot pun ada gak skang ni. Untuk apa la aku keje camni. By the end of the day takleh nak kongsi cite ngan sape-sape. Siyes aku sunyi macam siamang. Kawan2 pun dah masing2 busy and to be honest aku pun macm tak de hati nak mesej. aku bukan jenis yg boleh chat lama2. aku kne borak depan2. tak boleh takboleh tak boleh.

susah berkawan dengan orang yg tak sama omo. tak tau bila nak wat perangai dewasa bila nak tunjuk hormat bila nak bergurau dengan selesa. salah bergurau kang ada yang kecik ati. aku rindu kawan2 seumur aku walaupun aku memang tak ramai kawan pun to begin with.

Aku tak sedia lagi jadi dewasa la.. Keje aku boleh buat, tapi nak jadi dewasa, perangai macam orang kat opis yang rata2 dah kawen tu memang payah ok. aku bukan jenis yang huhahuha pun. Aku bukan yg jenis suka enjoy luar pun. tapi siyes aku rindu nak jadi aku yg sebenar tanpa orang cakap aku tak matang. hello, kalau hepi tu tanda tak matang ke? ok, dah puas membebel.

hey u.. how's life? whatever.

Adieu..


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Seminggu Berjimba

Sunday, July 01, 2012

Hi guise!!
Aku dah kat rumah ni and I must say, I miss home so much. Sampai kat Ganu ni jadi cam hilang terus penat empat tahun kat Johor. Don't get me wrong, JB is great but nothing can beat your own hometown.. How do I know I'm in Ganu? Easy..


Start pukul 9 ke atas je mata dah berat semacam. Tertido sambil tengok TV & online tu perkara biasa. Padahal kat JB tido pukul 3,4 pg tade hal pun.. standard la student. Apa barang tido awal kan..


Bila pegi jalan mana-mana, semua orang duk cakap lam loghat Ganu. Tade nak kena tuning guna standard malay. Otak tak confuse nak guna loghat mana. Ngan semua orang laju je cakap loghat sendiri. Cuma kadang-kadang tershashul gak silap guna istilah kan.. I bet most of you don't use "Malu Mata" in your daily conversation. kekeke.. Banyak gila istilah lam loghat Ganu yang dah lama tak praktik. kalau duk bercakap ngan orang kampung satu hari, boleh tahan kebas gak otak ni nak cari makna balik. Oh yes, different part of KT have different slang and use of word. Jangan ingat duk KT je guna standard loghat Ganu. Kampung aku punya loghat ley tahan klasik owh..


Kalau nak tudung baru takyah check duit lam dompet ada berapa. Untonglah mak bukak kedai tudung an.. HAHAHAHAHAHAHA.. Tudung-tudung cantik, come to me babeyh!

Banyak lagi la yang syok bila balik kampung ni. Ikan fresh-fresh. Nyum2.. Dekat ngan pantai, petang-petang syok gila drive tepi pantai. Nasi minyak ada untuk makan pagi. Kat tempat lain payah benor nk mencari. Tak lupa jugak nasi dagang, roti canai kuah kari ikan, sotong celup tepung, satar, kopok lekor....hamagad hamagad..spazz..

Tapi ada gak la yang tak syok kan. Pegi umah sedara mara pakat duk tegur aku gemuk.. Super unfriendly customer service.. ye, yang ni memang betul bukan aku reka-reka. Aku tak paham betul, muka dah lawa tapi cakap ngan customer macam kita nak mintak duit dia. Puih..

Apa-apa pun, it's great being home. Kimchi dah siap satu balang. Nanti dah boleh bukak balang tu aku post la kat sini. Kimchi Jigae is on the way.. Woot woot!! HEAVEN makanan!!!

Ok la. tu je..Nak enjoy duk umah sebelum kena lapor diri kat KL 9hb ni.. Wish me luck guys..

Adieu

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

State of Emergency

Monday, June 25, 2012

Sesungguhnya korang semua dah tau aku ni pemalas tahap tikus mondok obes..
Tadi dah setel paper last. Semoga tak kena repeat tapi kemungkinan nak kena repeat tu macam sangat tinggi. Tolong doakan saya tak merepeat subjek itu sem depan. Amin..

Lepas abes paper terus pegi Taman U cari kotak nak packing hangkut semua harta benda wat balik kampung. Hampeh satu pun takde. Makanya, baliklah aku dengan penat dan tak puas hati..


Seperti biasa..katil menanti...

perfect score untuk terjunan terbaik minggu ini..
Tapi..

CD thesis untuk Dr. Nazri lupa nak beli..demmit.. dah la dah malas nak gerak dah.. Amik henset contact cik Farah..

Siyes mengecewakan.. Dah aku tak paham kenapa dia rasa situasi aku yang genting ini kelakar.. So aku baca balik mesej aku. (Dialog asal lebih lawak)

OK..agak creepy..Kelakar gak..tapi, memang selalu gak aku jalan camtu an..
kekeke

Dah tamat dah sesi jadi budak undergraduate. Aku sungguh2 berharap paper Structural Analysis tadi tak kena repeat walaupun ramai yang cakap paper tu senang. Sumpah aku piss off gila since palehotak aku blank terus tadi. Tu je.

Adieu




Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Musim Tayang Thesis #2

Saturday, June 23, 2012

So semalam aku post gambar ni sebab jels tengok orang lain dah setel jilid...


hari ni aku nak post gambar yg real lak..woohoo...take that suckers!

Jeles tak jels tak? buhahahahaha.. sila jeles yg teramat ye.. Tapi macam ada benda tak cukup je gambar ni..oh ye, aku takde..kekeke..presenting..me and my beloved PSM theses.. Yeahaaa




ok..done.. 

Adieu



Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Musim Tayang Thesis

Kat fesbuk penuh ngan gambar thesis yang dah siap jilid..memandangkan aku seorang pendengki..nak post gak..buhuhu..


kewl gile...okbai


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Can't sleep

Monday, June 11, 2012

bosan dah asyik tak dapat tido walaupun tak buat kerja berfaedah pun..Haih...
masalah betul..

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Bittersweet Much

Wednesday, June 06, 2012

Hi guise
Lagi sebulan aku akan join company yang selama ni duk bela aku belajar. To be honest, I'm not looking forward to waking up every morning at 6 and go to work 6days a week. Jiwa remaja duk nak study lagi. Tapi bila tengah study, macam tak sabar nak pegi keje, pegang duit sendiri.

Hari ni aku baru submit technical paper final year project aku. Lega gila dah lepas azab ni. Jap lagi nak focus setel Offshore Structure punya final assignment. Malam ni setel viva presentation punya slides. Gila cepat masa gerak sejak akhir-akhir ni..

In short aku just nak cakap, cherish the moment. tak kesah la tensen cane pun study ni. Dah nak abes belajar dah ni.. OMG....(aku nak sambung belajar lagi~~) Dan juga tahniah kepada rakan-rakan yang dah dapat kerja. Kawan-kawan yang belum dapat, sabar k? Kita tak tahu perancangan yang dah tersedia untuk kita.

aku suka tulis sendiri so that korang tau yang tulisan aku memang cam haram..hoho

Finally...

Last photo together with my classmates as undergraduates..
(Harvard Business School session with Dr. Khairulzan)


Adieu

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Redah aje

Monday, June 04, 2012

Hi guise..
Dulu aku duk post byk entry sal assignment environment tu kan? Rasanya dah boleh kot post final produc memandangkan petang ni dah nak kena hantar.. Harap dapat tangkap motip vid tu ye

video
Tak tau ni jadi ke idok.. Tapi gittew la gamaknya.. ha? Apa aku duk meraban ni? Jangan lupa recycle. Ok..

Adieu..

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Hala Tuju Takde

Friday, June 01, 2012

Hi guise

Lagu ni jadi peneman time buat PSM..Thank you for reading my crappy blog.. Nah MV lagu favorite aku this time being.. bluergh..apa yang aku meraban ni..


Just like in the song, please wait for my comeback.. I mean like a real comeback.. bukan clueless cam ni..hehehe.. please enjoy the song, i know i did..

adieu

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Gala

Wednesday, May 30, 2012

Hi..
Malam tadi ada dinner untuk final year course Civil Engineering.. Just wanna share some of the photos taken..

macam biasa..pose wajib


muka tenang.. padahal perut lapar tunggu org hidang makanan


sangat suka gambar ni..


feels like hanging out with a bunch of vampires, hence the vampire-kinda-like-expression


with Mr.History


uuu..my favorite face expression


another i-am-really-pissed-off look..classy girls..


Now this is a genuine witch look


feels like a wealthy mistress.. hohoho

Itu jela..thanks to my sister for entrusting me with her dress.. Jimat duit takyah beli baju dinner

Adieu

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*