I tend to get stupid

Sunday, November 04, 2012

Hi guise,

Korang pernah tak rasa macam "ARghh!! Aku tak patut cakap camtu tadi!!!" Tak pun... "Kenapa bangang sangat aku ni??".. Ataupun " Am I retarded?"

To me, this happens frequently. I got a serious case of extreme I-am-stupid-when-I-am-nervous. Like EXTREMELY!!!!

Selalu sangat aku membuktikan kebodohan dan kebangangan otak bawah sedar aku depan bos. Please note that aku ni jenis yang tak dengar orang cakap sekali sebab biasanya otak aku busy berangan. Even time tengah taip entry ni.. I get distracted easily. I have the attention span of a fish. Recently this theory is proven to be a false statement. You see, according to a research, the attention of a gold fish might reach up to 3months. Oh wait, that's not attention span.. that's the memory span of a fish.. OOOkay, terbabas jap..

Back to my story..
Bila aku tak dengar arahan bos aku, aku cepat gelabah.. dan bila aku gelabah, aku boleh terkeluarkan statement maha bodoh.. Contoh:

Fail Kes No.1:
Waktu pagi time nak masuk keje. Nampak General Manager nak masuk office. aku kat pintu time tu. So aku tahankan pintu bagi dia masuk (pintu bangang suka tutup walaupun dah scan banyak kali). Supposedly kalau nak masuk kena tolak pintu tu, tapi sebab aku ni bangang suka malukan diri sendiri, aku duk tolak tarik** pintu tu bagai nak gila. Agak dalam 2,3 minit jugak la aku gigih duk tarik pintu tu. sampai La GM aku tegur. "Hidayah, pintu tu kena tolak". Aku pun sengih kerang lepas tu boleh tercakap " Sorry bos, saya memang neves tengok bos pagi-pagi ni. Kalau tak pagi pun neves gak. Memang saya suka neves tengok orang"

Apa motip?!!
**thanks sapik malik. masuk lagi satu lam list super bangang aku

Fail Kes No.2:
 Pegi depan meja Project Manager sebab nak bagi laporan kat construction site. End up tersengih kerang depan bos selama 5 menet. sepanjang tu bos tercengang tengok aku. Pastu aku blah, tak ingat nak wat apa. Terus pegi pantry, terbawak cawan kosong kat meja..

Apa motip??

Fail Kes No.3 : my favorite..

Yeah!! Markah penuh untuk matapelajaran Saya-Sangat-Sengal-Sila-Tampar-Saya

The thing is, otak bawah sedar aku suka sabo aku.. ARRRRR..

Sometimes I hate my brain cells. They are too playful..

Adieu


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

4 comments:

  1. Adoyaii.. macam tau-tau je..bawak cawan kosong tu penah bile dah nerbes tak tau nak buat ape..pikiran mcm dah x berfungsi dah..hehehe

    Btw..header tu ohsem la♥♥

    Salam kenal ye!

    ReplyDelete
  2. haha, kelakolaaa..dahsyat gak tahap nebes ko..huuuu..

    ReplyDelete
  3. selamat membaca kepada kamoo yg pertama.. kepada kamoo yg kedua, ini kes tragis..uhuu

    ReplyDelete
  4. y so nervous? GM might look serious but mesti dia kena buat muka mcm tu. kalau buat muka frenly org pijak kapla.

    and PM for V1 is not that scary. ok je dia..

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*