Jenis Mintak Penyepak

Saturday, December 22, 2012


Jenis-jenis macam mintak penyepak penerajang dekat kaunter pembayaran:

1) Jenis mengayat sales assistant
Macam dah takde tempat lain ko nak mengayat. mau aku cucuk lubang hidung kau dengan penyapu. Lepas tu sepak sekali sales assistant yang tergedik-gedik layan kau mengayat.

2) Jenis marah sales assistant
Bajet bagus sangat sampai nak tengking-tengking orang kat kalayak ramai camtu. Tegur elok-elok kan boleh je. Apsal sampai nak ugut panggil Manager bagai. Hello.. Just sebab kau customer tak bermaksud kau boleh layan sales assistant macam sampah. Puih..

3) Jenis topup barangan
Aih.. Sebelum kau beratur taknak pulak kau check barang apa yang belum ambik.. barang apa yang anak kau nak. dah depan sales girl mula la terkulat-kulat "Kejap ek.. Hubby I tengah ambikkan barang. Sory tau.. eheks".. Aku eheks atas dahi kau, nak?

4) Jenis pekak badak tak kesah orang
Kalau kau tahu anak kau tu suka meraung, boleh tak, aku ulangi.. boleh tak kau jangan bawak datang supermarket. Fine, kalau nak bawak jugak, dah budak tu meraung nak cikedis satu, beli jela.. memekik terlolong dah budak tu. Kalau kau dah pekak sebab selalu dengar budak meraung, boleh tak kau tolong consider kitorang yang belum pekak lagi ni?

5) Jenis cop-cop
Amboi-amboi.. cantik muka kau. dah depan kaunter boleh pulak kau mintak EOT (extension of time) sebab kawan kau belum datang. Dah kawan kau belum datang, boleh tak bagi orang lain yang takyah tunggu kawan datang baru nak bayar ni setelkan transaksi dulu. Shit, apehal aku kena tunggu kawan ko yang terhegeh-hegeh pilih panties dari tadi tak datang-datang? Dah lambat tu beratur la ngek!!!

OK..

Sekian

Adieu

p/s Aneh pulak data usage aku tak exhaustive lagi.. apahal? lol



Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

6 comments:

  1. memang nak kena penyepak la ni... geram kan kalau mcm ni.. huhu

    ReplyDelete
  2. kalau yg tmbh2 brg mse kat kaunter tu mmg saket hati..

    ReplyDelete
  3. entri yang agak best...memang selalu kita jumpa gelagat camni..

    ReplyDelete
  4. Oh bukan.. cuma observation as a fellow customer..aku rasa jengkel kot bila dalam situasi menunggu jumpa makhluk2 macam yang aku list tu.. omai!

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*