You're Not Alone, I'm a loner too..

Friday, December 21, 2012

Hi guise,

Hari ni aku rasa aku patut post proper komik. Dah lama sangat menyepi sebab kereta dicuri keparat. Anyhow, rest assured.. Aku dah kurang tertekan sekarang sebab bos yang prihatin dah allocate temporary car untuk aku, which means the world to me. Tapi tensen hal keselamatan la pulak kan. Untuk merawat kebimbangan memuncak, takut pisang berbuah dua tiga pat kali, aku pun pegi la cari steering and wheel lock dengan pasar raya kat area Damansara ni..

Seperti biasa, aku sangat awkward di tempat public. Nak-nak berjalan sorang-sorang macam kera sumbang. Anyhow, lepas settle beli lock dan beberapa helai baju baru bagi merawat hati yang pilu, aku gerak ke Gey Eph Si untuk makan ayam..

To those yang pernah outing sorang-sorang mesti paham how lonely it is to eat alone at a family restaurant.. Kiri kanan family dengan happynya melahap ayam.. kat penjuru mesti ada kapel tengah manja-manja I suap U, U suap I..

AHH.. So lonely..
Cepat-cepat bukak KREKO, baca sambil makan sebab taknak nampak awkward (but I think I look more awkward doing that). Any-who... Tekak rasa mual, takde selera sebab ada kapel kat depan aku tu asyik duk pandang je aku yang loner ini. Mungkin perasaan aku je kot.. Tak sempat abes ayam, aku cepat-cepat nak khatamkan sesi makan malam ni, bangun terus nak cuci tangan.. Soo...


And there he was, in the corner..Munching his meal, looking so lonely.. sad... (totally my personal opinion. Mungkin dia bahagia kot makan sorang-sorang. kita taktau an?)

Rasa terpanggil nak say HI..Tapi memang tak la.. kang nampak cam weirdo semacam lak. Ada lagi spesies kesepian macam aku kat dunia ni rupanya..Lepas nampak mamat kesepian tu, aku mula melilau tengok orang sekeliling aku.. Ramai gak sebenarnya jalan sorang-sorang, cuba elak pandangan orang, macam yang aku biasa buat.

Agaknya kita tak perasan semua ni. Aku rasa aku je yang sunyi sepi krik krik krik padahal ramai lagi atas muka bumi ni yang takde geng macam aku.. (Sound pathetic)

What I'm trying to say is.. Chin up..Being lonely is sad but you are not alone in being a loner. PERSEPAKATAN LONER BERSEPADU bangkitlah..

Ayuh.. Marilah bersosial.. Marilah bertegur sapa.. Marilah berkawanan..

Maybe.. Next time la.. I feel nauseous in public area..

Adieu

p/s: Saga FL is nice.. But I still miss my MYVI.. Where are you baby??


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

8 comments:

  1. hey kamu si loner. ayuhlah berpelukan dan berlaga pipi dengan ku.. mari ssini I nak pokaikan u.. HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa...nice...aku kt seremban skrg..jaga adik aku kt hospital..

      Delete
  2. aku enjoy kot makan sorang2..duduk kat celah tapi leh nampak whole view..makan sambil memerhatikan gelagat manusia2..hehehe

    ReplyDelete
  3. ko pelik.. ko spesies lintah angkasa memang suka observe makhluk bumi.. ko pelik

    ReplyDelete
  4. sy slalu je kua sorg. tmbh2 time shopping. tgok wyg sorg2, mkn sorg2. xrse lonely pon sbb itu tnjukkan kite boleh blaja idup sndiri. kalau asyik nk brteman je xbest gak kan. huhu

    ReplyDelete
  5. ntah.. sekarang ni rasa lagi best kalau jalan sorang2. memang la takde kawan nak borak, tapi kita buleh ikut pilihan kita nak pegi mana pastu.

    xkan ko x tegur makhluk lonely tu kot? etlis terubat sikit ke'lonely'annya tu. hehe.. ;p

    ReplyDelete
  6. jln sorg2 pn ok je..org pn x pndg cm lonely gk sbnrnye..cume sstgh org kot pkir camtu..kdg2 kte kne besekan sorg2 ni nti ssh hdup kte kalo x bese nk brtmn je

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*