What's wrong with free items?

Wednesday, December 26, 2012

Hi guise..

Before I start on the topic I would like to say, Hey dah nak masuk tahun 2013!! Azam baru?? Azam baru is for losers! Hahah.. What about a wishlist? Great.. Lets fill our head with needless goal..

For me.. My ultimate wish list for 2013 is:

1) I wanna get a pc tablet. Senang nak update blog comic on the go. Nak melukis kat henfon memang sangat la azabnya.. I'm thinking about Samsung Note or Samsung Tab..Quite nice.. Would you agree? Oh yes..

2) PC baru!! Yep.. Laptop aku selalu lagging dah sekarang.. Adakah kerana menonton porn? Sori sikit.. ehem..aku tak...ehem... Aku layan Rumah Bekas Kuburan lakonan Jupe si dada mantap. Aku tak tau sangat spec bagi PC ni.. Kalau dapat yang similar macam kat office tu nice jugak. Cuma monitor la nak yang lagi best.. Syok gak nak melukis kat PC yang gabak la besarnya..

3) Wacom Cintiq 12wx.. Hamagad.. Tak dapat Wacom Cintiq 24HD, dapat adik dia pun agaknya angau aku tiap-tiap hari. Terasa nak upgrade drawing tablet sebenarnya. don't get me wrong. Aku sayang Bamboo aku. Cuma nak berangan dahsat siket. hehek.

Agaknya tercapai ke impian ni? Tengok pada gaji aku.. Hmm.. Mungkin ambik masa since aku ni sangat boros beli makanan. So, Macam mana? pc tablet sekarang dah almost 2K harganya kan? PC is about 5k. Cintiq 12wx harga lam 4.6K.. Tu belum sebut Cintiq 24HD. Closing to 16K.. Huiyyoh..

What to do?
Should I ask you guys for donation? Follower dah 199 orang. Kalau sorang bagi aku RM2 seminggu boleh dapat 1.6K sebulan.. Huiyyoh!! Tapi impossible la aku nak mintak camtu..


Ahha!! Advertlets!! Korang tak rugi duit tekan mende alah tu kan? Follower aku mungkin suka blog aku dan mungkin tekan iklan tu sebab kesiankan aku..Check income blog la.. Mana la tau dah menimbun kat adverlets aku tu dah setahun tak check..Heheheh

Wow.. RM3.. Giler ah.. banyak tu.. Boleh beli eskrem dua batang tapi tak lepas nak beli Kreko.

Huu.. (menangis dalam hati).. Tiba-tiba aku jadi tak paham macam mana blogger lain boleh buat duit dengan blog ni. Oh lupa.. depa follower beriban..Aku pun logout la advertlets tanpa kesat air mata..Sahdu Sahdu..

Siyesly guise.. If you like my entry, pls spare me your click. It's not like I'm asking you to give me RM2.. I sound like such a sell out.. But then again.. Don't I deserve a click or two? Kemon guise. You can do it..

Your click is free to you, but a fortune to me.. Feed me my minions..FEED ME WITH CLICKS.. POKE IT.. POKE IT HARD AND MORE..

Another thing is. don't you like freebies? Kamon guise.. This is my first time doing a give away.. I don't ask for you to promote my blog or anything.. Heck, you don't even have to share a link of my blog on your entry. Just leave a comment on my Give Away Thread  to notify me. 

Promote a good blog for me to read.. And I will give away free artwork.. I promise it won't be cincai-cincai like my previous artwork.. Hai, aku tengok ada yang sanggup bayar sampai RM15 untuk satu doodle (no offence), ni free takkan tak minat kot..

Maybe you guise don't like cheap thing like my artwork.. sobsss.. *poyo sedih*

Guise.. spare me a click maybe?

Adieu..

p/s: amboi merayu bagai.. Sedih-sedih.. 

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

7 comments:

  1. saya nak keta honda civiv type r untuk wish list for 2013..hehe.
    walaupun gaji ciput je bole la simpan sikit2.
    nak harap kat nuffnang setahun baru rm50..

    ReplyDelete
  2. owh nak naikan rating/bandwidth ke ?

    ReplyDelete
  3. hehe..

    btw.. comey la header baru! i like it! "eh2, terover pulaks" ^^

    ReplyDelete
  4. ahahha..itu biasa..diorg follower riban2 jadi duit riban2..tp sy x phm..napa diorg blh collect duit byk tu dgn cerita pasal diorg aja..haish.kena buat kajian ni

    ReplyDelete
  5. sangat aneh la makhluk anon dimana-mana jua ada. jangan la.. Saya blogger picisan.. jiwa tak kental bak blogger tegar income riban-riban..sya terasa tau.. saya pulak. Terasa tau cakap aku nak naikkan traffic bagai.. tkde terlints pun di jiw kudus yang tamakkan duit ni nak wat camtu..

    Klau la aku dapat income blog riban-riban maybe.. maybe.. maybe korang akan menyampah tengok banyak iklan pop up sana sini kat blog aku ni.. hahahz..

    Macam mana nak customizekan comment section ni so that aku ley reply direct satu-atu komen eh?

    ReplyDelete
  6. hey.. tolong baca dengan nada gembira.. aku tak marah!!! eh/ shit, ni la sebab aku payah nak reply komen. end up rasa takut korang salah paham. just kill me

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*