What's right What's wrong?

Friday, January 18, 2013

Ye.. Esok sabtu..
Sabtu yang aku kena pergi kerja.. Di waktu makhluk lain seronok bermanja dengan katil dan bantal peluk, aku dengan baju kunang kena pergi site..

Ye.. macam minggu-minggu sebelum ni..
Bila la gaji aku nak masuk ni? Aku nak beli komik so badly..


Please jangan kacau aku pilih komik...


I think I've seen your face before..
Yes.. Berjaya meloloskan diri.. Sorry fellow human.. I'm not in the mood for meaningless chatting.. Somehow I feel like he's a stalker or something.. Maybe not.. Sape lak nak stalk aku ni.. Hahaha.. Aku? Hahaha.. Tapi aku tak K-pop.. Hahahaha.. Hahaha.. Haaa..Haaa.. Haaaaa T,T


Order Americano, venti.. Duduk kat solo punya meja.. bukak komik baru beli.. Haaa.. this is so fulfilling..
I love this..
I love this so much..
that I just stay like this..
No work..
No Pressure..

Why do I have to be so.... annoying to people?



I shouldn't have said that.. He just wanna say hi..

But, I don't want to talk to anybody..

He didn't mean anything bad..

But this is my personal space.. I need this..

He just wanna say thanks for my help.. That's all..

But I don't need thanks or hi or what ever.. I just need my space..

I need to have someone to talk to..


"STOP IT RIGHT NOW!" K tiba-tiba marah aku.. Aku suap yogurt sambil buat muka..
"Apa?" Suap lagi..
" You make me sound like a derange stalker.." 
"But you are" Suap lagi..
"I'm not.."

Suap yogurt, jilat sudu sampai licin.. Hamagad I love yogurt... Esok nak beli lagi la..

.............

By the way, perkenalkan.. Mamat lam gambar tu kawan ofis aku.. Nama dia Ikhwan Hiqal.. Aku suka gila artwork dia.. Sayangnya aku takde copy artwork dia. Dan lebih sayangnya lagi, DIA TAKDE DeviantArt or BLOG!!

Kepada yang mengenali beliau, tolong la mintak dia buat blog.. Ehem.. Buat komik banyak-banyak ye Ikhwan.. I loike.. huhu.. Yosh!

Adieu

p/s: I forgot how leceh it was to draw comic by hand.. Not to mention pen drawing semua tinggal kat kampung.. Penghargaan kepada Icha yang banyak membantu.. Membantu memadam.. dan memadam.. dan memadam lagi.. Buat komik macam ni sangat leceh. Tolong ingatkan aku supaya tak buat lagi dah. Huehue hue

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

6 comments:

  1. erk stalker jahat kidnap org ke ohgod ini menarek sila continue. huuu ~

    Ikhwan tu semua soSIAL network dia xde /footslap Ikhwan/

    ReplyDelete
  2. kat atas ni, cerita betul atau memnag ko nak buat komik bersiri?

    best jugak intro dia:)

    ReplyDelete
  3. Jawapan sudah tersedia di entry terbaharu.. ejewaaaaaaaaah 6harakat

    ReplyDelete
  4. komik yang menarik apa tajuk dia? Space?

    Ikhwan Hiqal ni yang menang tempat pertama dalam PRISMA2 2 tahun lepas tu ke?

    ReplyDelete
  5. I leave that to your imagination. Personally i like Gintama but i don't think that i can put any specific comic in my comic (inception??).that would be a product placement wouldn't it. Anyhow, subject to your personal preference. Hey, i won't judge if you like sailormoon. Kekekeke

    ReplyDelete
  6. Rase nak tgk byk2 artwork Ikhwan Hiqal tu. mintakkan pls. :)

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*