I want to know you

Wednesday, January 09, 2013

Lepas orang, sorang naik teksi. Aku tak paham sebab apa teksi airport ni malas layan aku. Pelik.. So aku pegi tanya pakgad..

" Tumpang tanya pakcik. Teksi airport ni kena call dulu ke?

Pakgad tu pusing tengok aku.. Senyum pun tak. Nasib suara dia tak garang..

" Pegi kaunter kat dalam sana beli tiket.."

"Oh camtu ye. Ok Ok.. Tenkiu pacik"

Puih.. sia-sia dari tadi melangok tunggu teksi.. Kena beli tiket dulu rupanya.. Dayum!! Aku simpan komik lam beg, hangkut bontot pegi kaunter teksi kat depan starbucks.. eh tak-tak.. depan dia ada kedai jual-jual beg.. Ah, that's not the point..

" Assalamualaikum kak.. Saya nak ke Pinggiran Subang. Macam mana ek? Saya tak familiar dengan teksi airport"

" Oh, kejap" Akak tu amik walkie talkie..

" Dik, boleh bagi alamat penuh tak?"

Alamak.. aku tak tau ni.. Bukan aku duk situ pun.. (FYI, aku simpan kereta company kat rumah sedara kat Pinggiran Subang/ Puteri Subang.. Which ever la.. See.. aku still confuse)

" Alamak kak.. Saya tak tau sangat area tu"

Tiba-tiba..

" Puteri Subang ke?"

aku pusing tepi.. Mamat ni lagi.. Psiko ni ikut aku ke? Shit..

...............................................................................................................................

I'm working on hand drawn comic.. Gila la software still sangkut.. Tak tau la apa masalah dia.. Nak install balik tah ke mana la aku buang CD installer tu.. Would you look at my picture instead? Tee hee..

Adieu




menggila kejap ngan kamera.. agak nice jugak quality gambar. Sampai nampak parut chicken pox.. ehem.. Quality gambar yang cantik.. bukan aku cakap quality muka aku yang cantik..


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

In B4, kau sumbat pau ke dalam pipi? Tak.. Dah aku tembam.. HAHAHAHA

8 comments:

  1. siapa ye mamat tu.. XDD..makin obses dh dgn cerita ni. saspen2~

    ReplyDelete
  2. Okeyh.. smabung sambung ~

    baru aku nak tanya, hang dah jawab.. kah kah kah... XD

    ReplyDelete
  3. Apa nama tools ko pakai (yang sangkut) utk hand drawn comic tu?

    ReplyDelete
  4. software photoshop element.. hardware tablet OK je.. tak tau la kot laptop yang bongok

    ReplyDelete
  5. Sangkut masa bila? loading brush?

    Dah check performance?
    kot tak cukup RAm ke apa?

    Edit>Preferences>Performance

    ReplyDelete
  6. Tak pasti "sangkut" macam mana
    anyway boleh jenguk forum dia kat

    http://forums.adobe.com/community/photoshop_elements

    mungkin ada yang dapat membantu.

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*