Kejadian Takut-Takut

Sunday, January 29, 2012

 HARI NI ADA PENCURI MASUK RUMAH
Kira-kira pukul 1.30 lebih tadi.. Tak confirm sangat tapi belum azan Zohor kot. Aku duk sorang kat umah. Adik-adik pegi sekolah.. Bapak pegi keje. Mak pegi USM ada exam. Dah biasa duk sorang kat rumah ni. Kadang-kadang best sebab boleh curi-curi makan milo orang tak tau.

Back to topik..

Masa tu aku tengah syok bukak 9gags. Almaklumlah dah lama tak bukak. Tiba-tiba dengar besi kecik jatuh.. To be exact kunci jatuh. First aku wat derk je. Mungkin si kembang masuk rumah takpun bapak aku balik nak solat Zohor. Tapi pelik. Apasal tak dengar hon van bapak aku? Aku dengar orang bukak pintu. Aik..Takkan Si Kembang kot. Aku pun keluar tengok. Nah ko, depan mata pencuri nak masuk ruang tamu. Aku pun sergah. HOI!! Dia sepantas kilat lari, terjun ikut belakang rumah yang belum siap, selinap masuk semak belakang rumah, blah tak nampak-nampak dah. Suspek berbaju oren, tertinggal selipar jepun kaler biru depan pintu.

Damn..aku berdebar lagi ni..

Check-check barang. OMG, henpon ngan kemre aku kat ruang tamu!!!CARI CARI!!!
Huuu... Semua ada.. Takde yang hilang. Nak menitis air mata jantan aku mengucap syukur. Lepas check barang aku amik pisau pastu call bapak aku yang siuppp terbang balik. Ok dia tak terbang.. Dia naik van balik.

Baca komik untuk ringkasan..



Apa-apa pun, aku bersyukur yang benda ni jadi masa aku ada kat rumah dan bukan adik-adik aku. Kalau tak, sian adik aku.. Sian jugak kepada aku yang mungkin hilang kemre dan henset baru.

Hati-hati la kepada semua rakyat jelata. Nasib baik pencuri kecil-kecilan. Kalau yang otai bawak mesin gan apa mau cakap. Wa cakap wa tercirit la. Ohhoo..

Ok la
Adieu
Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

15 comments:

  1. Ya allah.. takutnya.. mujur awak selamat.. kalo tak tak berhupdate dah la blog ni =______=

    Hehe.. Nasib baik dia lari.. Kalo dia x lari? Mesti awak yang lari kan.. *ok lawak bodoh di sini*

    ReplyDelete
  2. sy pn xtau knp dia yg lari, bukan sy..neves kot fes timer..hahaha

    ReplyDelete
  3. aduihhh..siang2 pn dah x slamat skang..

    seb bekla kamu x pape..syukur2.. ^^

    ReplyDelete
  4. kaaaann...mcm2 la skrg..bhye btol..

    ReplyDelete
  5. Ya Allah..takutnya..sian kat awak...syukur awak xde pape :)

    ReplyDelete
  6. perghhh.. sila lebih berhati hati lenkali..

    ReplyDelete
  7. puteri minho, Alhamdulillah tak jadi pape.. mmg peringatan la lain kali duk kat umah sorang2

    Aujinz, langkah berjaga-jaga pasni memang kne simpan parang kat sebelah sepanjang masa

    ReplyDelete
  8. alhamdulilllah. mujur xde pape. macam2 zaman sekarang. kes kecurian menjadi-jadi.

    ReplyDelete
  9. aduhh,, saya pon still trauma lagi skrg,, xleh dgr bnyi ckitt,, terus takot,, nk wat cane,, pencuri dh penah naik dahh, sobs3 -_-"

    ReplyDelete
  10. usshhh..bhaye..nseb baik pncuri tu pnakut...nseb bek dye tak bwk pisau ke hape..hish..:)

    ReplyDelete
  11. ish.. bahaya btol la... kne sntiasa berhati2 skrang sb da rmai sgt penjenayah... takot gkkkk

    ReplyDelete
  12. Akak..apa cerita ni..
    kenapa tak bgtau ummi? huh!

    ReplyDelete
  13. bahayanyaa..lepas ni lebih berhati2 ok..

    ReplyDelete
  14. bahayanye... syukur awak tak pape.. kena careful lebeyh pasni tau..






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  15. kenapa ko kena amik pisau pastu call ayah ko? apa motif pisau tu sebenarnya dalam kes ini? hurm...??

    tapi memang x selamat sekarang ni. bukan takat malam je.. nasib baik yang masuk mencurik tu noob. kalau x, dah arwah dah owner blog ni.. ;p

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*