Dress to Impress

Friday, January 13, 2012

Hi..
Straight to the point la kan.. What do you wear when you go out? Simple T-shirt?Jeans? Ke ada yang pakai evening gown? Moh, retisnya.. Kekeke..

Aku lak jenis yang tengok mood. Aku rajin ke nak dress up hari tu? Ada orang yang aku nak impress ke?

Through out the years orang yang kenal aku in real world mungkin perasan yang cara pemakaian aku berubah-ubah. Kejap macam budak baik-baik, kejap macam fashionista-wannabe, kejap macam tak mandi seminggu. Kenapa ek?

The reason being, I dress up according to what people I want to meet. Dulu masa kapel, pakaian nak up to date aje. Selendang belit sana belit sini. Muka jaga. Keluar takleh tak pakai bedak. Pfft.. Girly stuff.. Sekarang orang tengok aku pakai T-shirt biasa, tudung express dengan selipar jepun all the time.

Dulu aku tak selesa pakai camni. Selekehnya rasa. Tapi sekarang lantak la nak pegi mana, kalau rajin aku pakai elok sket kalau malas sweater pun jadik. Sekarang macam, tah. Buat apa pakai lawa pun. I don't want to prove myself to anyone. Dulu ye la. Tengah orang kutuk why Encik Papadom tinggalkan awek dia untuk aku. Mesti la kena dress up to impress people. Tak la orang kata, muka cam longkang pecah pun boleh rampas pakwe orang. Papadom tu gila agaknya.

Sekarang dah takde alasan tu. Aku tak perlu nak buktikan kat sape-sape yang aku ni eye candy ke tak. Lantak la. Apa aku nak pakai, apa orang nak kutuk aku selekeh ke apa ke..Aku malas nak pikir banyak. Hidup kalau asyik nak kena impress orang je penat kot. Kalau ada orang yang rasa nak ganti tempat Papadom yang tengah kosong sekarang, biar la orang tu jatuh suka ngan imej aku yang ni. Sebab cantik tu tak kekal abadi. If you don't love me for who I really am, what makes you think RM50 make up can make you feel otherwise?


think about it..
Adieu

Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

4 comments:

  1. sempoiii..baik jadi diri sendiri kan

    ReplyDelete
  2. haha...kann

    aku pon sjak keje ni malas nk belit2 tdg dh..

    skang aku bedal pakai tudung bawal balik...kehkehkeh:P

    tapi incek pakwe suruh aku pakai tudung labuh plak...hihi

    ReplyDelete
  3. hahaha, cm same jek situasi nih..

    aisssh, longkang pecah mane ade muke..huhuhu.. XP

    betul2, sm pndpt ngn aku..asalkan selesa pedulik ape org nk kata..aku slalu kluar ngn jeans, t-shirt/jersi/sweater n selipar jek..gi keje jek kena pakai formal.. (_ _)''''

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*