Kehendak vs Kesungguhan

Thursday, July 03, 2014

Hi guise..

Ever had one of those days you just don't want to move a muscle? Bagi aku, tiap-tiap hari pun aku malas nak bergerak. Kalau tak sebab kena keje, mau aku hibernasi sepanjang tahun bawah selimut. Penyakit malas ni memang dah kritikal sangat dah.. Sampai tahap nak keluar cari makanan berbuka pun malas.







Penyudahnya...Makan jela lauk sahur semalam. Asal ada benda jugak buat mengunyah.

Ni duk pikir hujung minggu dua hari ni confirm aku tak keluar gua dah. Adoi.. Kenapala Nur Hidayah ni malas sangat. Padahal balik kampung hari tu relaks je redah bazar. Dah sampai sini...Gah! Don't ask me to go to the bazar. Sesak nafas ramai orang. rimas. lemas.. Nak ikut kehendak tu, hendak sangat.. Tapi bila pikir kena bersiap, pakai tudung.. start kete.. Arghh.. Never mind.. Aku berbuka minum air mati je..

Nak masak pun malas. Any idea macam mana nak settlekan masalah seorang pemalas ni? Cepat cakap kalau tak kena gigit bahu..

Adieu

p/s: Schatze = treasure/sweetheart/darling


-Sedang menjeling ruang komen setiap seminit.. People.. come on.. I'm lonely. And don't forget to click the ads -

10 comments:

  1. nice story. best.. tula kan. mkn ja apa yg ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Makan je apa yang da. Cuma yang sedihnya kat rumah cuma ada telur, kicap dan beras.. Oh mai..

      Delete
  2. haha samalaa dengan fi perut memboroi hahaha,
    nak gerok bontot 1 cm pon malas ni haaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fi boroi ke? Aduhai.. Seangkatan la kita perut boroi. Bahahaha. Agaknya sebab tu kot malas sangat nak gerak.. Berat perut..*gosok perut sambil buat muka sedih*

      Delete
    2. yup! boroi! huhu tapi badan tang lain alhamdulillah masih lagi taf! hahahahah, mungkinlaaa lgi satu sebab fi salu duduk main laptop jadi boroilaa mkn dia haha. exercise pun dok..huhu

      Delete
  3. same here ! i thought i was the only one. malas gilaaaa nak bergerak even nak makan pon malas T_T tensen dgn diri sendiri kadang kadang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe.. kita takat malas nak gerak je. My sister once said.. "Haih, malasnya nak mengunyah" with her plate on her tummy.. Tu tahap malas melampau tu.. Hahaha..

      Delete
  4. Aku faham kenapa perempuan malas nak keluar. Sebab diorang punya preparation tu leceh.

    Tapi masalahnya, kenapa aku pun sama?
    Hua hua hua... berbuka dengan roti salut telo pon sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kau tak sedar kau pompuan? Mehehehe..

      sedap nya roti salut telo.. umnyumnyum

      Delete
    2. wahkakaka... naise reply deday, touche~ ;p

      Delete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*