Random Things

Thursday, March 22, 2012

Hi guise.. so today's post is the lengthy rambling edition.

So lately I've been seeing a lot of post on lucid dream. And I must say that it came to me as a surprise. I didn't know that it's not as natural to other people as it is to me. You see, I'm a lucid dreamer since childhood. I can taste the air, the heat even the texture of things in my dreams. I can even distinguish the degree of sweetness in my dream. How the lemon taste, how hot my coffee is.. Sometimes it let me control the detail of my dreams. Once in a while I can change how I want my dream to end but sometimes it goes the opposite way, like challenging my mind to grab a control on my own imagination. I KNOW THAT I'M DREAMING AND I WOULD TRY TO CHANGE EVERYTHING TO MY LIKING..

(ok, pehal tiba-tiba caps lock lak ni?)

I'm not saying that I can totally control everything that happens in my dreams. It's just that I didn't think that dreams can't be controlled at all.. Know what I mean?

OK la..dah poyo.. lucid dreaming ni bukan benda pelik, bukan wow.. Actually it's as natural as farting.. OK mungkin tak se disgusting kentut. mehehe.. Dulu aku ingat otak aku ada problem sebab mimpi camni. very vivid experience, controlled dreams..

Macam mana aku boleh jadi seorang lucid dreamer? Mungkin sebab dari kecik suka berangan sebelum tido, reka cerita macam-macam. HAhahaha. Aku pernah control mimpi time main tembak-tembak ngan orang jahat. aku memang dah tau aku tengah mimpi sebab tak logik gila aku pandai guna pistol. Lepas tu rasa macam tak syok pistol kecik, tukar jadi senapang besar. Cam haram. HAHAHA.. bangun tergelak sorang-sorang atas katil..err, creepy. Sekarang dah makin jarang mimpi camni sebab penat dan selalu tak mimpi pape langsung. takpun mimpi tengah tido, duk terbongkang atas katil sambil garu-garu bontot. haha, weird seeing yourself sleep.. I'm a nut job.

Mungkin ke aku boleh join Leonardo DiCaprio  dalam Inception lepas ni? hahaha

Cukup la entry merapu ni.
Takde komik so aku tak share kat fesbuk. Follower hipster jela tau yang aku ada post benda mengarut ni. I suggest, jangan baca pun. Eh, dah terbaca ek? lantaklah

Adieu


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

6 comments:

  1. wow.. i think i read somewhere that vivid dreams means you are artistic.. which is true... but controlling dream? i wish i can do that lol

    ReplyDelete
  2. ok. menarik! sila ajar aku mcm mane nk buat!

    ReplyDelete
  3. tahniah..anda follower hipster.. Aku xtau cane nak ajar.. dari kecik dah camni.. Mungkin ko boleh try dengan perhatikan benda dalam mimpi tu kot.. dalam mimpi kan tak logik. you have to realize that it's a dream so that u can control it..

    dlu masa fes2 mimpi camni aku cbe cubit pipi. klau tak sakit tu maknanya mimpi la. eh tiba2 makin advance. cubit lam mimpi pun rasa sakit. cam harem..haha

    ReplyDelete
  4. panjang gila reply..good luck on lucid dreaming

    ReplyDelete
  5. mother of dream. defish. takpe. nanti aku try cube test tengok.

    ReplyDelete
  6. Slalu jugak jadi kalau tidur lepas subuh.. Selalunya kalau bad dreams akan paksa mata ni untuk bukak.. Contohnya cam mimpi kena kejar monster.. Tau kata mimpi tapi still takut.. hahaha

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*