pentipu spesies suka auta

Sunday, June 13, 2010

fes of all, saya nk minta maap kalau post ni terkena kat batang hidung korang yg mancung bak hidung abang bangla kt construction sites.ok..dh...saya nk mula bashing customer itu..

honestly i love my customers..suka sangat layan karenah korang2 yg kadang2 dh cam anak raja dh.tapi xpe.sebab saya memang sangat suka customer.suka sangat kalau customer puas hati ngan servis saya.takpela even kena call supllier lens juta2 kali satu hari pun asal customer happy.it's my job, it's my responsibility to make you happy..ecewah!

but one thing i can't tolerate and absolutely makes me wanna puke is when u'r going so low by lying to me just to get lowest price.ok...tipu..standard a kn...nk tawar menawar la katakan..tapi yg ni memang hampeh..siap tengking2..kononnya haku la kah-stemer paling valuable kt muka bumi ni..frame max titan yg korang jual hari 2 bukan saya yg patahkan tapi sebab kualiti yg korang bagi 2 truk. camon la uncle..org laen keje lasak pun boleh pkai frame 2 sampai 4,6 tahun..aik..asal lak bila yg uncle sorg yg rosak trus nk blame on manufacturer default.
ala-ala camni la patahnya spek apek 2


kadang2 menyampah jugak aku.salah sendrik bukan nk ngaku.macam la aku nk kutuk klau dia cakap dia yg patahkan frame dia 2.xdenya staff optical line nk hina ngko klau jd camtu.banyak cakap lak 2.dah la mulut aku sakit cam hampeh ari ni dsebabkan ulcer mulut yg menyengat-nyengat satu minggu ni.penat nk explain sampai berbuih mulut saya yg memang dah sedia adanya berbuih tahan pedih bonjela..

yaiks...sakit gila..

pakcik...frame ni made in japan,experienced in frame making for years,not days..made from the toughest titanium,the lightest just for maximum comfort.no frame are designed to go through decades before breaking but it last longer with someone else other than u..menyampahnya dengar uncle 2 cakap..yang ni patah sebab u bukan sebab i..eeeeeeeeeee!!!!menyampah..rage cam tutt dh rasanya ni..ish..sabarlah hati..(btw,aku senyum kelat-kelat penadol je time dia bash aku cm retard..xde tengking balik pn.)

beshnya dengar dia cakap "i ni regular customer tau.i nk murah..nak half price sebab ni manufacturer default"..
kepala dia manufacturer default kalau dh setahun pakai baru patah.heish..aku hempuk ngan computer eye test machine tu baru tau.nak taknak tebalkan jugak gegendang telinga cal manager tanya..seb baek dapat after takingg some nagging..tupun nk bising2 lagi nk murah...ko nak murah pegi pasar malam a uncle.frame 2 hrge 5ratus boleh lak nk seratus.dpt 250 pn buat muka nyor lg..dh la nk kena amik kt branch laen..jauh 2!!nk komplen lagi aku xtau la..buat sendrik a aku nk tengak berapa billion tahun ko boleh pakai self-made frame ko tuh.huh!

saya bukan camni tau.tapi cukup mnyampah bila uncle 2 macam dh xde duit sangat dh mintak discount lebih2 padahal pkai kedit card.wat malu je.setakat nk bayar ciput camtu baik pkai cash je pakcik oi.dah 2..x pandai nk hormat orang..tengking2 cam aku ni keturunan baghal je..2 la main case sebenarnya..duk tengking orang sebab frame dia patah..menghina orang just bcoz dia kah-stemer.cam low sangat je keje aku ni (ada sikit berair dh mata aku ble teringat kena tengking tadi)..hampeh punya apek..berlagak cam duit berguni-guni time nk bayar cam keje jahit sarung guni..berhabuk..

yg paling besh bila nk cek record dia nk call tanya something..sengal!x pernah wujud pun manusia nama Say *** *** tu kt branch nih..ahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!bajet nk mampos ckap regular kah-stemer.ko sengal la pen-tipu!!!!!!malas nk ingat dh.nasib baik ada customer laen yg decent & berjaya meneutralkan mood aku yg masuk carta alkali pH14 dh td..seb baek dh normal balik..

xpe...esok lagi satu hari nk layan karenah kah-stemer cheap 2.menyampah!

p/s: sambil2 layan emo raging x habes nih telinga duk menahan dengar dialog drama melayu yg klise cam hampeh...bosammmmmm!!

2 comments:

  1. Sian ko day!! guhuhu.. tabah2... lumrah kerja, n mang lahabau la kah-stemer tu! hehe~

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*