disahkan oleh sirim..aku memang buta

Sunday, June 27, 2010

aku dah start pakai spek masa aku darjah lima.so, dah boleh agak yg mata aku ni useless without glasses. sangatlah kelabu asap..maka nak dijadikan cerita hari ni spek ku missing in action (macam tau-tau je aku dh order yang baru..merajuk ke spek oi)

cari punya cari, satu bilik aku geledah, tak jumpa!dem~~
lepas berjam tanpa spek, mata aku dh overheated.. terus berair. time ni makan pun tak lalu. Man do i need my glasses so much!sambil-sambil merenung hari-hari mendatang tanpa spek, aku mengeluh sorang-sorang. orang laen duk rumah sebelah, tercongok depan TV3 tengok mentor. aku tak minat so what the hek happen to those loosers is nothing of my concern. rasa cam nk tengok TV gak je.aku bukak channel 511. nak-nak tengah cerita sal mafia.hah! besh nih. what eva la spek ke tak spek ke aku nk tengok gak dokumentari nih.

maka, aku pun duduk la dekat, betul-betul menghadap sony bravia 32" ni tanpa segan silu lagi. memang dekat , paling dekat aku boleh hadap tibi tuh..kira-kira dalam satu meter je jarak memisahkan.

aish!still tak clear. aku pun jerit panggil adik aku yang duk umah sebelah.

"oni!!! pinjam spek!!"

macam pelesit adik aku sampai depan mata hulur spek dia dengan penuh rela hati. aku pun sangkut atas batang hidung. ceh! tak ada beza. mana nak ada beza kalau mata power -5.75 pkai spek power -1.50? lantaklah, asal ada spek atas batang hidung aku dah lega sikit.

adik aku pun lari balik umah sebelah.sayup-sayup aku dengar..

" kesian kak Oyie tengok TV dekat gila nak mampus"
" nak buat macam mana dah buta" jawab angah..

.......nak mengalir air mata aku dengar....spek!!!!!kembalilah ke pangkuanku..

nota kaki cekam: spek berkenaan dijumpai kira-kira 10minit kemudian berikutan semangat yang tidak luntur untuk mendapatkan eyesight yang crispy clear.

2 comments:

  1. sengal. lenkali gantung pakai tali kat leher. tros tak ilang :p

    ReplyDelete
  2. hehehe..mderita 3jam xde spek..

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*