Need Feedback, Please Notice Me Senpai

Thursday, January 21, 2016

Hi guise..

Mintak feedback sikit. Aku dah tukar layout blog ni. Takdelah major sangat sampai letak benda-benda canggih sebab aku memang tak reti css kod ke apa-ke-benda-kuih tu. I just want the blog layout to be more engaging.

Soalan 1: How do you like the new rating feature? 
Tekan like untuk "Oh, Ok aku suka feature ni"
Tekan dislike untuk "Apejadah rating sistem ni. Ingat Youtube ke?"
(Jangan bimbang, you can remain anonymous when rating)


Soalan 2: Size baru ni okay tak?
Aku dah increase blog width. Takut ada yang sakit mata. Sila komen kalau ada sebarang complaint mengenai saiz baru

Soalan 3: What kind of entry do you like to see more on this blog?
Aku sekarang cuba nak disiplin untuk post at least sekali seminggu. Tapi tak tau la kalau aku mampu nak post komik selalu sebab buat komik ni kadang-kadang demanding RAM palehotak aku.. Tapi tu la.. Topik apa aku nak kongsi ngan korang pun tak tau la. Dulu masa berhingus dulu aku ada banyak komplen, so banyak idea nak merapu. Sekarang dah dewasa sikit ni, banyak redha dari membantah. Haih..

Soalan 4: Korang perasan tak comment section sekarang lebih interactive?
Aku memang suka threaded comment sebab aku pun memang suka jenis-jenis thread macam kat forum. Tapi sekarang aku tambah sikit, dah boleh post image kat komen. Aku dah demonstrate dah dalam past two posts. Senang je, just type
[img]image_url[/img]

Video pun boleh tapi aku dah lupa. Sayang takde quick button untuk image sharing. Nanti aku research lagi.

Tu jelah soalan setakat ni. Harap dapat kongsikan pendapat sebab aku rasa sekarang macam agak boring nak berblogging sangat sebab benda sama je aku tengok kat blog ni. Kalau ada cadangan untuk aku stop post dalam BI ke boleh la pakat jerit kat comment section.

Ni kalau takde feedback ni mau aku depress seminggu. OK tu je.


Adieu

p/s; Aku tengah arrange label. Nanti senang nak refer post lama yang berkaitan.

11 comments:

  1. Ok aku 4st! yeeehuu... hahahha.. aku singgah blog hang guna pc... selalu guna hP... tapi pada kau best aaa.. sebab putih suci.. koh koh koh... font pon sedap mata menacapnya.. wkwkwkwkw...

    entri apa? Komikkkk!!!

    Aku tak perasan laa plak komen section ni.. sebab selalu komen guna phone.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah betul jugak ye.. mungkin aku patut ejas untuk mobile view sekali.. Tapin aku tak dia jadi lambat loading pulak.

      Delete
  2. Asalkan u eppy mona, i pun eppy... huehehee~ X3

    Walopun aku kena click "view > zoom out" untuk view blog hg tanpa kena tekan bar kiri kanan tu banyak sangat, aku tak kisah as long as hg suka je macam tu, salahkan je netbook mini daku kerana ianya mini... hewhewhew XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa.. tu lagi satu benda.. Cane tah nak ejas size by proportion.. Harus dikaji lagi nih. HOhohoho.. Thankyou senpai..

      Delete
  3. Width blog ni ceq suka.. Gonna increase mine soon.. Tapi malas nak redesign.. Hahaha.. Like unlike feature tu okay since tak kena log in bagai.. entry ofkos nak komik.. Peminat ni! and for komen section, since tak pernah post gambaq bagai so i think ok ja kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. width ni sebenarnya sebab nak fit comic page yg lebih lebar. lawas sikit nak baca. Doc punya entry sekarang banyak gambar. Pun best kalau wider body. huhuhu.. Cuma tu la rating system tu agaknya tunggu visitor biasa dulu baru nampak tick kot. Huhu

      Delete
  4. Hello Mona. cEro-sempai notices you. Hehe
    Sebab aku skema dan taat mengikut arahan, aku jawab semua soalan kau.

    1. Rating feature is good utk kita nilai value sesebuah entri tapi ianya macam pisau dua mata. I mean kalau tetiba satu entri dapat banyak dislike berbanding like, so kalau hati tisu mudah butthurt macam aku akan buat self esteem merudum dan motivasi nak berblog jadi pudar. Tapi aku yakin kau hati waja, so it's okay for you.

    2. Width blog increase is good terutamanya bg comic blogger sbb nanti boleh baca komik besar2. Tapi jujurnya aku baca blog guna pc dan aku tak suka maximize, so blog luas macam blog kau ni buatkan aku kena skrol ke kanan kalau nak tengok habis. Nasib baik sideline kanan kau bukan isi entri. Tapi itu aku. Orang lain baca blog maximized kot. Aku je alien. Satu lagi, saiz komik besar akan mengundang risiko pencuri komik (sebab saiz besar seronok dicuri), so pastikan watermark pun besar jugak nanti. Hehehe.

    3. What kind of entry kau tanya? Jawapan aku mestilah KOMIK! Hehehe. Tapi kalau kau nak pelbagaikan, tambah jenis entri2 lain macam review or pendapat or cerita pun okey. Tapi sebab tarikan utama blog kau ni ialah komik, so pastikan utamakan komik berbanding yang lain. Tapi kau buat laa entri apa pun aku mesti datang punya. Hehehe

    4. Comment section yang interactive sangat best. Aku suka. Tapi sebab dia interactive, kena laa interact selalu. Macam kau memang rajin reply komen so takde masalah. Aku suka.

    Aku tahu kau (dan kebanyakan blogger lain) just blogging sbb hobi dan ada kerjaya sendiri so bila sibuk, blog akan jadi terbiar sekejap. Kalau boleh, jangan bagi blog terbiar lama sangat sbb nanti orang lari. Guna feature 'schedule post' dalam blogger draft bila kau rasa kau bakal sibuk di masa akan datang. Buat selonggok entri banyak2 pastu jadualkan dia at least seminggu sekali, so that walaupun kita sibuk, blog still ber-update.

    All the best, Day. Eh...Mona. Looking forward to the future :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Pun Mona agak nervous pasal ni sebab kadang-kadang aku ni pun hati tisu. Nampak je ganas.. Pantang jentik, japgi bersilat sambil tersedu-sedu

      2. Blog width in progress untuk suit to all viewer. Ngejas mana yang patut

      3. Review dan pendapat? OK.. Tapi aku kadang-kadang hypocritical sikit kalau bagi pandangan sebab tu aku sebolehnya tak discuss hal semasa. Aku punya sisi sociopolitic sedikit skew. HAHAHAHAHA. Kalau cerita, mungkin macam siri perkenalan Day&Kei dulu.Baiklah aku akan cuba schedulekan entry.

      4. Aku cuba untuk membalas komen sekitar 15 minit. Sebelum ni aku tunggu komen cummulate dulu baru reply tapi aku sendiri pun jenis yang tak sabar tunggu orang reply so aku akan improve reply time.

      Aku pun looking forward. Ni pun Yus duk tolong godak coding untuk cepatkan process mengejas layout ni semua.

      Delete
    2. Banyak betul pun aku.. Pun boley pun boley

      Delete
  5. Lawa ja.. ^_^.folo blog vespa buruk :D

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*