Air Mata Jantan

Thursday, December 26, 2013

Hi guise..

Hari ni 26 December 2013, aku julung kali menompahkan air mata jantan aku kat ofis..

Sebenarnya aku cuti 26 Dec dan 27 Dec which makes my end year holiday spanning from 25 Dec- 29 Dec.. Tu yang aku rancang la. Tapi apa la nasib diriku yang malang ni. Terpaksa gak masuk ofis eventhough family semua dah kat sini, siap siaga nak spend time together, termasuk si Onie adik aku yang baru je dipos balik dari India.

Aku masuk awal pagi tadi. Dengan harapan nak cepat-cepat siapkan kerja (Nak compile summary bearing). Tah macam mana aku lupa pulak PC aku dah jahanam. Payah gila la nak buat kerja. Drawing semua duk dalam tu. Email lagi. Aku cuba bertabah, aku pinjam laptop senior aku. Terpaksa la buat dari scratch. Cari balik semua drawing dari sistem yang hidup segan mati tak mau. Sangat sedih OK. 

Aku cuba get through everything dengan muka tabah. Tapi makin lama makin sakit kepala, makin tensen. Nak-nak bila dah half way through dapat email dari rakan sekerja yang urge aku cepat-cepat submit report. Tak lama tu manager aku pulak jenguk, tanya dengan suara tegas "Hidayah, lambat lagi ke nak siap tu?"

Aku tak tau sebab apa. Mungkin ke sebab aku tengah pokai, perasaan tak menentu sebab tekanan takleh beli Copic banyak-banyak. Ataupun sebab aku pompuan yang sensitif. Mungkin tak bagi anggapan kedua tu. Yang paling best, budak IT call aku "Cik Hidayah, mintak maaf la.. Data Cik takleh back up ni. Kena format terus". Nak pengsan je rasa bila dengar budak tu bagitau. Habislah semua drawing & document yang dari awal aku kerja kat sini aku kumpul sikit-sikit. Some of them is impossible to retrieve. Arghh..

Dalam tak sedar, dah berair dah mata time tu. Rasa macam tak adilnya semua ni. Kenapa aku kena datang keje di hari cuti untuk buat kerja orang. Lagi best bila orang yang sepatutnya buat kerja ni langsung taknak angkat call. Macam lahabau!!! Nasiblah esok aku dah clarify awal-awal dengan boss yang aku cuti, so please jangan buat aku terpaksa datang kerja. To be honest, aku tak salahkan manager aku. Aku lagi geram kat boss besar yang suka hati pass kerja last minit sampai gelabah nak buat. Arghh.. tensen aku.

Apa-apa pun, semua dah setel. Aku dah balik umah pun.. Balik umah, masuk bilik (rumah kosong, family keluar). aku pandang pen-pen Copic yang baru aku beli semalam. Pokai-pokai pun gatal lagi duk beli pen. Tabahla Day.. Bukak drawing pad, lukis ikut suka hati. Dah puas main marker, bukak PC, lukis ngan tablet lak. Mood tak elok camni memang dosage melukis kena lebih sikit.\

Haaaa..

Tu jela..

Aku dah OK..

Adieu


P/s: Ehem..
Pilihan Copic Ciao di Art Friend The Curve

Yang membuat hati gembira


Rambut dengan scraf dah jadi. Overcoat macam kena libas ngan parang

Kaler tak harmoni. Tunggu gaji aku cari kaler yang lagi best. Puhahahaha!!

Mata asyik tutup je sebab payah nak menjadi. Menjadi pelik ada la..


-Sedang menjeling ruang komen setiap seminit.. People.. come on.. I'm lonely. And don't forget to click the ads -

16 comments:

  1. kool gila kaler guna marker..

    #kartunster

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senkiu senkiu.. Aku memang cool.. Pinjam selimut.. Aku cool ni.. eh, cold tak sama ngan cool eh? Hohoho

      Delete
  2. ya aku paham perasaan ko tu, bertabahlah... btw, cool drawings, teruskan teruskan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trimas kerana memahi.. Sob..sob.. bak sini bahu nak tompang lap hingus

      Delete
  3. Replies
    1. Huih seronok.. banyak lagi hobi lain yang best.. tido pun best..

      Delete
  4. aku pernah tensen giler sebab pc-rosak-semua-fail-dalam-tue sampai aku baling semua fail atas meja berterabur kat lantai.. lepas tue terasa bodoh gak aaa bila kena kutip balik.. kah kah kah...

    dah beli Copic plak?.. power power...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian.. Takpe.. Lain kali ko bagi aku tolong balingkan.. Aku baling jauh sikit. Barulah dikira senaman, bukan dikira aktiviti yang membodohkan.. huhuhu..

      Aku dah beli copic yo!

      Delete
  5. U're most wecome.. hoho because I really3x like ur drawings .. :D
    (balas kt sini sbb tak ada shoutbox hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. like like comment ni.. Takde lak butang like.. hehehe

      Delete
  6. huhu.. tabah lah ye.. cantik lukisan2 tu. Boleh improve lg tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedang berusaha untuk terus maju.. Jangan givap.. Yeah

      Delete
  7. cantik lukisan tu.
    release tensen ngan melukis juga satu jenis terapi.

    ReplyDelete
  8. Berapa ye... Marker copic tu satu?... Minat nak beli

    ReplyDelete
  9. Berapa ye... Marker copic tu satu?... Minat nak beli

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*