Countdown to GiveAway 2.0

Friday, February 12, 2016

Eheyy TORA datang lagi..

Hi guise,

Ni aku nak foreshadowing sikit. Dalam lagi dua hari bakal berlangsung give away kat blog ni. Honestly cakap, aku nervous ni. Takut takde nak join. Aku pulak jenis sensitip bab-bab kena ignore ni.

Nanti korang tolong promote gak eh? Tak sudi? Haa.. ye.. Tak pelah.. Aku ajak je.. Ajak secara agressif. Hey hey hey, join Giveaway aku la jom. Weyh.. dengar tak? Weyh.. cepat ah, join..


Erggh.. Siyes.. nervous breakdown aku dibuatnya.. Bercakap pasal giveaway, aku tengok banyak orang buat giveaway sebab nak tambah follower, which is really effective if you know how to promote your giveaway. Tapi aku tak berani nak kumpul follower macam tu.


Having many followers is a double edged sword. Sure ko rasa macam ramai yang baca nukilan kau. Ramai yang dapat tengok hasil kerja kau. Tapi tu jugak bermaksud ramai yang dalam senyap kritik kerja ko. Banding-bandingkan kerja kau. Erghh.. Tapi bagus jugak kalau dalam senyap je. Nak kutuk, kutuk la senyap-senyap ye. Kami ni hati tisu.

With all seriousness, audience makes me nervous. But I want more audience. I want it but I don't want it. Do you understand my predicament? Jadi sebab tu la aku tak wajibkan orang follow blog aku. Sebab aku takut aku takleh deliver good content every time. Blog ni pun asalnya untuk aku merapu. Bukan untuk buktikan aku ni awesome ke apa. Aku awesome bab lemak. Lain tak.

Ok la. Aku nak bagitau lagi sekali. Ada Giveaway nak singgah blog ni lagi dua hari. Hadiahnya.. Urm, bagi aku agak menarik dan aku sayang sangat barang-barang tu semua. Tapi bak kata novelis, lepaskanlah yang kau sayang. Biarkan dia bahagia. ejewah..

Merapu banyak-banyak pun bukan ada komik entry ni. Haih..

Adieu

Terima kasih kerana sudi singgah dan membaca entry ini. Silakanlah merapu di ruang komentari bersama saya. Yeaha~

p/s:

15 comments:

  1. aku tak pernah join giveaway sebab aku tak pernah luck. sadisssss hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan, meh sini nangis kat bahu aku.. Aku paham.. Aku paham..

      Delete
  2. Omaii. Ingat aku je yang nak ramai followers, tapi dalam masa yang sama taknak. Nak post entry pikir 16x takut tak cukup bagus, takut kena judge, risau itu ini. Cukup la korang dua tiga ketul yang baca & hargai & bagi kata2 bernas

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu BenBen. With great power comes great responsibility. Aku takut kalau ada orang judge. Takut jugak dengan expectation. Padahal mungkin kita sendiri yang set expectation tu.

      Sikit takpe asal yang betul menghargai.

      Aku hargai ko Beng...

      Delete
    2. Aku kipas susah mati kau Day. Ai laf yu. Bulan depan kita kawen k.

      Delete
    3. Aku kipas susah mati kau Day. Ai laf yu. Bulan depan kita kawen k.

      Delete
    4. Beng,

      [img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e0/13/dc/e013dc7b10bf30c9fded5b322fb4f0ec.jpg[/img]

      lmao!

      Delete
    5. Benny. You did well. Don't worry. You have us.. your forever hard die. ecewahh..

      Delete
  3. I feel you Day.. Tapi aku lebih dahagakan komen.. Kalau follower ramai pun, takde saper komen, lagi tak ketahuan.. QAQ

    Buat weyhhhh, aku akan joiinnnn..!! You can trust meh.. UvU

    ReplyDelete
    Replies
    1. OH Lee.. Pasal komen tu sangat aku faham. Tapi kena ingat, komen sikit tak bererti entry tak bagus. Tapi tu la. Macam mana nak yakinkan diri yang kualiti entry tu tak bergantung kepada comment count? erghh..

      Sankiu kawan. Join-join la ye.. huhu

      Delete
    2. Leee... don't worry! Aku akan selalu komen mencapap kat post ko! Jgn benci aku lak nanti XD

      Delete
  4. Wee.. buat2. Aku belajar satu benda penting so far.. do it or lose it. Xyah pikir sangat apa orang fikikan or kutuk. Paling teruk pon ko diviralkan dan maybe akan bertambah femes macam aujinz. Ahahaha.

    Viral bnde baik takpe.. tkut benda xbaik je. Sebab tu lah aku decide nak pakai pseudonym. AHAHAHA. Pastu art thief lagi. Guna bahan kau and org ingat dia yang hasilkan. So painful. Dulu aku xkesah.. bagi aku xpelah asal ada orang baca. Walaupon org taktau aku yg lukis, hakikatnya still aku yang lukis dan hasilkan. Xde org leh ubah. Tapi itu silap. Lama2 aku mula rasa xdihargai dan makin kurang motivation untuk proceed.

    Tula.. aku pon sama. Nak orang baca.. tapi tak nak terbeban dgn expectations. Bila ada audiecnce akan ada demands. Part demand tu yg aku bimbang takut tak leh nak deliver. Tp bila ada audience ni nak tak nak kena la kan.

    Good luck ma fren with your giveaway. I'll help you promote. InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/0f/d9/00/0fd9008fe443ad9a08984d557538c10d.gif[/img]

      ergh.. Art thief memang menjengkelkan.. Senang-senang paste kerja orang tak kreditkan balik. Jenis patut kena sula. *emo*

      Expectation... *sigh* meh mengeluh lagi sekali

      Delete
  5. I'll join yow gibaway bebeh... bring it on ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is brought on! Ok cepat pi serang

      Delete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*