Super Duper dot dot dot

Thursday, February 16, 2012

Hi guise.. Aku tengah sedih sebab esok dah kena balik JB. Tak puas lagi duk umah!!
Dah la tak cam cuti pun. First half month of holiday aku jadi mem kat umah, jadik drebar antar orang. Second half lagi tolong abah kat bengkel. Which were fine by me except for a few occurrence.

Contohnya time tolong abah pasang pagar rumah orang tuan rumah tu pandang aku semacam je. "Tak sekolah ke?" soalan paling kerap aku dapat. Hello, kalau nampak orang duk panjat-panjat bumbung, duk potong-potong besi  makudnya orang tu tak sekolah la ye? Tapi takpe. aku senyum je. Jawab je la " Tengah cuti..". Biasanya lepas cakap camtu orang dah senyap dah. Ada gak makin banyak cakap. " Oh, Belajar kat mana? Course apa? Amik Engineering? Kenapa tak belajar benda enang dapat keje?"..FUUUUUUuuuuuUUuu.. Maaf menghampakan makcik ( Sorry to disappoint you?) bidang ni taklah la tak laku macam yang makcik pikir. Huh, marah dalam hati jela.

Contoh kedua time panjat-panjat. Sekali ada orang lalu. Stop. Tengok mcam aku ni nak merompak rumah orang. Tak pakcik, saya datang sini buat keje, bukan datang merompak tengah-tengahari tengah panas camni? Duh..

Oh dahla..
Tapi ada satu kejadian yang tak menyebabkan aku marah. Rather funny ekceli.. Satu hari ni nak kena pegi pasang garaj rumah orang. Tapi kena keluar awal sebab lori takde roadtax (kekeke).. But being me,  always overslept on big days..

I end up wearing the handsocks on my feet sebab dah malas nak cari stokin. Bapak aku gelak tekan perut time tengok jari kaki aku terjulur. Kekeke..

Ok la..
so tu je untuk post kali ni. It's the end of holiday. The last sem break for me. Another sem and I'll be joining the big guys in the office. Wait for me chinguya!!!!

Peace dari Anak Tukang Welding yang super clumsy..
Adieu


 Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

6 comments:

  1. pakai le handsock instead of le socks? creative jugak. hihi

    ReplyDelete
  2. sukasuka. hehe.
    lwk la pakai handsock kat kaki. XD
    btw lukisan comel :D

    ReplyDelete
  3. handsocks ekceli lbh slesa kot..sejuk..jari kaki pn rse bebas dan nyaman. HAHAHA promote handsocks..

    yanyan, thanks for reading. ;)

    ReplyDelete
  4. ya Allah macamana boleh tersalah pakai.. tp memg lawak...

    ReplyDelete
  5. Padahnya berkejar-kejar masa nak pegi keje..memang padan muka..wuuwuuu..

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*