Abah Vs Anak Abah

Saturday, February 18, 2012

Hi guise..
Aku kat UTM sekarang ni. Sedihnya. Tadi dalam pukul 10 pegi hantar umi ngan abah kat Sri Putri. Dah start rindu daaaaaaahhhh!!!! WAAAAA!!

Semalam bukak cerita time kecik. Tapi tak tau cane boleh terkeluar cite camtu. Aiseh. Teringat lak dulu abah pernah cite yang dia nak hantar aku pegi sekolah cina ngan sekolah seni masa kecik-kecik dulu tapi sebab dulu abah keje bawak lori, selalu takde kat rumah. Susah nak hantar. So aku end up sekolah kat kampung je (sekolah cina kat bandar KT). Tapi OK je kan sekolah mana-mana pun.

Kenapa bapak I nak hantar I pegi sekolah cina ni? Ehem I nak cittew la niew..
Abah cakap kat sekolah cina boleh belajar bahasa mandarin, belajar guna sempoa. Orang cina terer kira kot! Lagi pulak dekat dengan sekolah melukis takde la ulang alik jauh sangat. Wow, abah cam tau-tau je anak dia besar nanti suka melukis. hehe

Memandangkan aku tak jadi pegi sekolah cina, abah pun belikan sempoa untuk aku ngan adik aku belajar sendiri kat rumah.. Seingat aku ada dengan buku panduan sekali. Tapi kan...Ekceli, ada gambar aku time omo 3 tahun camtu duk pegang sempoa manik mainan. KEKEKEKE.. Bersungguh benor Encik Halim nak anak-anak belajar guna sempoa.

Abah memang bagus la!
Masalahnya anak dia ni pulak kurang bagus..

Hehe.. Sebab malas nak figure out cane nak guna (Kat sekolah pun cekgu tak ajar) so aku pun putus asa, convert sempoa jadi kasut roda. HAHAH..

Tapi bapak aku lagi terer. Gagal rancangan guna sempoa, beli buku teknik Mokhdar.. Yang mana fail jugak sudahnya. HAHAHA..Sori bapak, anak mu ini memang perangai cani.

Belajar rajin-rajin tau.
Adieu

p/s: Mom, happy belated birthday. Sori la terpaksa sambut birthday lam kete.
Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

7 comments:

  1. ahahaha...tering zaman belajar dulu.sek rendah

    ReplyDelete
  2. hahaha.. main kaut roda empoa gak ke?boleh a try racing pasni

    ReplyDelete
  3. hahaha.. cam best jek wat sempoa jadi kasut roda...hahaha! pernah terpk tp x pernah try..kehkeh..

    ReplyDelete
  4. LOL.. aku pun x pndai guna smpi skg..

    ReplyDelete
  5. wakakaka, serious lawak kasut roda dengan sempoa! memang sempoi...

    ReplyDelete
  6. sampai ke tua la nie pon aku fail jugak guna sempoa... kah kah kah

    ReplyDelete
  7. perkumpuln orang2 phail..hahaha

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*