I'm A Happy Tummy

Monday, February 06, 2012

Hi guise.
Guess what.. Hari ni dengan jayanya aku masak ddukbokki! wehee!!!!!
Tersangat la hepinya.. Nah tengok gambar ddukbokki yang berjaya itu pun aduhainya..



Aduhai Sedapnya pun..

Sedap tapi memandangkan aku guna cili boh dan bukan gochujang, rasa tu memang tak sama dengan yang ori ( kot). Tapi takpe. Yang ni trial batch je. Aku cadang nak buat gochujang satu balang so that nanti adik2 aku boleh wat ddukbokki even time aku takde kat umah.. Ohyeah.. And yes, 'dduk' a.k.a rice cake tu dengan penat lelahnya buat sendiri. Menyesal tak beli yang paket kat Jusco time ada Korean Fest ari tu. AGGGGHHHH menyesal gila. Kat Ganu mana ada mende alah tu. aduhai! Tapi takpe, dari susah la baru tau menghargai. Dan hasilnya memang YUUMM!!

Ok, aku post Ddukbokki kat blog ni bukan apa, Adik aku si Onie tu dah lama mengidam nak aku buatkan ddukbokki untuk dia. Sian, time duk kat India baru akak dia yang awesome ni nak buat. kekekeke.. Mianhe!

Oh, korang kecewa ke takde katun hari ni? Umm..Blog ni bukan blog full comic/art unfortunately. Sorry la takde komik. But But But....

Nah!

I hope that this is not a disappointment.. Yang ni guna Paint Tool Sai sama cam entry yang lepas.
Improve tak? HOHOHO

Kepada umi yang di USM sekarang. Jangan bimbang. Akak tak paksa abah makan benda mengarut pun. Lauk melayu pun I masak OK. Jangan bimbang anda di sana.. huhu

My Self-proclaimed Best Ayam Masak Merah & Sayur Keladi (yang ni nenek bagi sikit..kekeke)

Ok la.. cukup la share gambar makanan. Ye aku dah gemuk. So esok kena kerah pegi kerja kat bengkel ngan abah. Not to mention kena buat cover novel untuk my mom. My never ending work.. huuu..

Guise, thanks for reading this entry. Please do try ddukbokki.. 

Adieu!


Kalau suka, komen. Kalau tak suka, komen gak..Kalau taknak komen, nah! tekan benda alah kat bawah ni..Penat adik aku ejas kasik muncul.. .

9 comments:

  1. wah, ddukbokki tu serious nampak yummeh! susah kan nak dapat rice cake. alih2 kena buat sendiri. hebak mung dayah. daebakkk!

    ReplyDelete
  2. cantiknye kartun....!

    sedapnye makanan tuuhhh...!! yum2...kebetulan tgh lapor ni.. TT^TT

    ReplyDelete
  3. Apa yang awak masak pasal korean food ni smua nmpak sooooooooooo yummy.. Rasa macam nak buat jugak.. Tapi takut dapur meletop pula.. =___=

    Btw, comel kartun.. Comel banget..

    ReplyDelete
  4. sila la try kawan-kawan..sedap sangat..uhuuu

    ReplyDelete
  5. day.. mane kamu cari resepi2 korean food ni.. kongsi sikit.. ingat nak wat kat umah nanti...

    ReplyDelete
  6. Awakkk... kat ganu dah ada chili paste n soy bean paste korea tu. gi tgk kat giant. RM14.89 sekotak. hehe

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*