how to become a famous blogger

Sunday, October 24, 2010

hi ye all selamat pagi ahad..
sudah makan ke belum?belum?bagus..jom kita berlapar bersama-sama..boleh kuruskan badan, boleh mengurangkan penggunaan duit yang memang dah kering dalam reservoir korang & tidak lupa boleh mencetuskan gastrik yang akan kemudiannya menyebabkan ulcer macam yang terjadi kat aku setahun lepas..oh man..i love my life..

back to the topic.. how to become a blogger celebrity that has loads and loads of follower.. harus dinyatakan di sini, aku hampeh. tengoklah follower aku..40 org je..tu pun sebab aku follow blog aku sendiri & paksa adik aku follow aku..kalau tak baru 38 orang..oh, sedihnya..

untuk menjadi seorang blogger yang orang suka follow, anda haruslah..

Belajar Di Luar Negara

huhu..yang part ni memang semacam betul..tengoklah blogger celebrity kat bawah ni..ni semua belajar obersee ni lu tau?

Fatin Liyana.. belajar kat Indonesia.. bakal doktor ni.. tengok follower dia.. 3ribu lebih..fuhh..sungguh otai..


yang ni pulak Izatie.. study kat Australia.. ostolia tu lu tau..ostolia!
follower dia tak seramai Fatin Liyana tapi significant jugaklah nak berbanding aku kan?


yang last ni my feveret.. Obefiend Weiland!! link ni untuk blog serius.. lagi dua blog dia tu korang ushar la sendiri..ohh..aku mang suka baca blog ni.. my feveret.. beliau la yang mengajar aku menjadi seorang yang raging manjang.. pernah belajar kat UK dulu..entry mamat ni pun sesardin dan seotai dirinya jugak.


tambahan ni blog Encik Zack Zukhairi.. student kat Jepun. aku tak pasti la dia dah grad ke belum sebab dah lama dia menyepi..follower yang dah boleh buat satu angkatan tentera..ampun tuanku..

haish..nampak gayanya takde harapan la aku nak feymes macam diorang ni..almaklumla aku belajar kat malaysia je. kat UTM je.. tak macam diorang-diorang ni..huhuhu..
one question..kenapa ek orang suka sangat follow budak-budak obersea punya blog? diorang lagi cool eh?
hehehe.. bagi aku blog yang aku list kat atas ni best la jugak..terutamanya Obe tu... memang addictive.. ada kualiti..huhu

ok la..aku sebenarnya nak panjangkan lagi entry ni tapi mau nak menangis aku dibuatnya kalau nak list semua..korang tunggu jela part 2 nanti.. sebagai penutup entry kali ni.. kurangkan control besi, tingkatkan peres tasi..

p/s: aku dah link korang..harap jangan saman aku..aku cuma orang kerdil..owhhhh~~
p/s: gila aa..dari pagi sampai tengahari aku duk menaip menda alah ni..kejadah!!memang takde life..



13 comments:

  1. oh..memang takkan dia komen kt sini juwei..kalau dia komen, aku wt kenduri kat bilik..kenduri meggie jela sebab nk cut cost..hahaha

    ReplyDelete
  2. Eh darling macam tak layak je i nak ada dalam list you tu. Haha. Insyallah one day followers you akan makin bertambah. I mula mula start buat blog pon ciput je followers! Yang penting we're having fun with blogging :)) Chayok!!

    ReplyDelete
  3. OMG!!!
    a celebrity!!
    hehehe..i like ur blog...keep blogging ok?

    ReplyDelete
  4. Haha. Kelakar lah you ni! :)) Terharu je tengok ada muka i dekat post you nie. Orait you too darling! Good luck with your blog! ^^

    ReplyDelete
  5. mostly bloggers ni depends jugak dengan penulisan dia..and kdg2 sebab rupa dorang datang jadi followers..and nampak sikit ade pic ala-ala model skit sume nak jadi follower...mcm tu la dunia... :)

    ape pon keep on gud writing dear... :) chaiyok! :)

    ReplyDelete
  6. @ezmaliza
    ohhh u read my mind..nk mskkn yg 2 utk part 2 nnti..stay tune~~

    ReplyDelete
  7. kene rajin2 komen kat blog orang.. tak semestinye tak jadi follower orang tak bace blog u tau.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. @cik_Nomi hehehe tenkiu2..i know u viewed my blog. thanks 4 the support k..

    ReplyDelete
  9. er... saya bukan students oversea. :D
    zack still study, skg kat jepon lagi.
    obe tu mmg sengal tapi genius. salute gle tw. haha!
    well, chaiyok2 dalam dunia blog ni. :)

    ReplyDelete
  10. @efyna thanks for reading.. xpe2..sy pn x bljr obersee..jom wt pakatan "Blogger Tempatan"..yohohoho

    ReplyDelete
  11. dah baca blog pipiyapomg ? try laa. kelakar gak.

    hilangpunca.com

    :))

    ReplyDelete
  12. ak rse ko kne g m3x n9 cm ak la... fatin 2 bdk sme batch ngan gak... haha..

    -gerad

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*