Adieu.. Auf Wiedersehen

Tuesday, July 26, 2016

No comic again, Day?
You're no fun..

Ok.. to tell you the truth. I'm dry. Plus I'm not in the mood. Sekarang ni sebenarnya tengah tempoh perubahan musim bagi aku. Bermula Ogos ni, aku dah tak jadi warga Damansara dah. Aku dah nak pindah rumah.

Hek eleh. Pindah rumah je. Relaks aa, Day.. Bukan pindah negara pun..

Memang la bukan nak pindah negara. Dalam satu negeri lagi. But I am a creature of habit. I love routine. And moving out is a massive disturbance in my mundane life. Gaaahh.. Bila ingat nak pindah je aku terus takde mood. Pandang PC pun nak taknak je. Tunggu aku settle down kat tempat baru la aku start balik mengadap tablet. Lebih kurang camtu la perancangannya. Ya ampun banyaknya barang nak kemas. Hergh rimas!

Aku dah 4 tahun duk Damansara. Dari duk Damansara Perdana (tempat Myvi aku kena kebas) sampai la pindah ke Kota Damansara yang aman sentosa. Aku bukannya jenis suka berjalan tapi area rumah aku ni semua ada. Nak cari Copic, pegi The Curve. Nak tengok wayang, pegi Encorp Mall yang takde orang tu. Ikea pun dekat. Nak beriadah, takyah menipulah aku bukan jenis beriadah pun. Anyway, my point is i know this place. I've grown attached to it. Not in emotional kinda way but out of convenience.

Kenapa aku kena pindah?
Jawapannya sebab tak lama lagi aku dah nak pindah project di area Seri Kembangan. Tak lama lagi tu dalam bulan 10 camtu la. So kenapa nak kena pindah sekarang? Ada la la tu sebab musababnya. Lebih kepada aku silap buat perancangan pun ye. Nak pindah pun rumah baru tak dapat lagi. Nampak tak betapa huru haranya hidup seorang Day ni?

Gahhh..


Tolong aku kemas barang weyyyhhh..

Adieu
Terima kasih kerana sudi singgah dan membaca entry ini. Silakanlah merapu di ruang komentari bersama saya. Yeaha~

22 comments:

  1. Same here. I love routine, ulang buat benda sama, taknak keluar dari comfort zone. Makan pun ulang menu sama.

    Rasa nak try jumpa kau dan borak2 makan2 bae. One day :)
    Kemas barang dulu ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye makan-makan adalah aktiviti faveret aku. Bawak Musa sekali kalau nak date. hohoho.

      Delete
  2. Aku pun mcm kau day. Taknsuka benda yg leceh. Nnt spoil mood

    ReplyDelete
    Replies
    1. Consistency tu penting.. Duk berpindah randah ni memang tak gemor le teman

      Delete
  3. jom reramai kemas barang umah day
    (part timer)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blee tolong cari lori. Nak pindah ni

      Delete
  4. Hmmmm, Damansara ke Seri Kembangan.. It's going to be quite a big change I think..guhuhu..

    Selamat mengemas, Daaayy..! and selamat berpindah.. Selamat segala-galanya..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huuuuu doa amat diperlukan sekarang. Tabah Day tabah!
      Harap-harap kat Seri Kembangan punya area tenang..

      Delete
  5. pack dan unpack barang adalah paling herghhhhh sekali. bertabahlah Dayy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hnnststtt.. Tu belum kira rumah tu basic unit.Cabinet dapor pun xde. chilanat.. aaaahhh

      Delete
  6. Happy packing! Fresh start at new place. New mood. Mana tahu tetiba jadi rajin lak nanti nak melukih. Kikiki.. Aku suka apartment ko yg skrang. Strategic and selesa. Kalau ikut kan sewa tempat cam tu mahal gila kot. But then again. Pindah pon besh gk. Leh explore tempat baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahal dan kecik. Waaaaaaaaa....... why why why why why

      Delete
  7. Yea Day is no fun :/
    Aku doakan urusan ko dimudahkan dan ko dpt menyesuaikn diri dgn persekitaran baru dgn jayanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku akan kembali fun, insyaallah.. huhuu..

      amiin

      Delete
  8. Benda paling renyah untuk bertukar tempat ni ialah aktiviti packing dan unpacking.
    Semoga kau tabah menghadapi liku-liku cabaran pemindahan. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun berharap agar keterujaan nak tengok tempat baru ni melebihi kerenyahan nak berkemas dan berpindah..

      Delete
  9. Happy packing and unpacking, you certified evil you~ ;3

    New place, new environment, new house buddy. Sore ii jyan? ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuh.. Tazabar tazabar.. Tapi rumah baru ni tinggi sungguh. 2x lagi tinggi. duk kat beranda ada rasa geli2 bontot sebab gayat. hehehe

      Delete
  10. Selamat berpindah ke tempat baru

    ReplyDelete
  11. Hei.. kebetulan. Saya pun baru pindah ni. Atas sebab-sebab tertentu juga. Dan apa yang saya tak suka, sebab dah terlalu selesa dengan tempat lama. Hmm... Apa boleh buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pindah mana, amna? perubahan memang sedikit menjengkelkan sementara tunggu nak adapt dengan keadaan baru kan.

      Delete

The way you comment is so telling...

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*