Kau yang di Sana

Wednesday, April 13, 2016

Hi guise..

Kata orang maaf tu mudah. Nak melupakan tu yang susah.

Bagi aku maaf tu tak mudah. Nak melupakan apatah lagi. Nak-nak kalau nak memaafkan diri sendiri.

Kata orang petua untuk tidur nyenyak adalah dengan memaafkan semua orang sebelum tidur.. Aku maafkan kau, aku maafkan aku? Nonsense.. people don't deserve forgiveness.. I never deserve forgiveness and you don't owe me mercy..

Alas.. this I do.. I beg for it so that one day you would look back and see, here I was.. waiting for your forgiveness..


pepagi ni mood syahdu sikit ah..

Adieu

Terima kasih kerana sudi singgah dan membaca entry ini. Silakanlah merapu di ruang komentari bersama saya. Yeaha~


19 comments:

  1. Bagi aku dedua susah. To forgive and forgot. Aku xmaafkan ex aku pun tido lena jugak apa, siap mintak tambah lagi, ngeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. bergantung gak salah apa nak maafkn tu.. kalau salah tak pulang balik duit pinjam beratus2, elok jangan maafkan. muhuhu

      Delete
    2. savagee... *merujuk kepada omen Zyra*

      Delete
  2. Dua2 susah. Tambah2 part nak lupakan silap orang dan silap diri sendiri. Nak tidur je mula la datang menghantui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. katil adalah panggung wayang untuk tonton kesilapan lampau. oh my gatt syahdunya

      Delete
  3. sy pulak memaafkan itu mudah,tp nak lupa susahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda yang takleh lupa ni la yg buat kita serik..

      Delete
  4. touching nye entri ni. Memang sukar untuk maafkan dan positifkan diri but no harm trying coz yeahh at last the tranquility will be there. memaafkan tak mesti melupakan, just kita hidup peace with that suck memory!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku akan cuba lagi dan lagi.. Tak tau la bila baru boleh tenang takyah pk dh benda2 syahdu mcm ni

      Delete
  5. Hmm...Kalau takleh nak forgive, takleh nak forget, tu maknanya ada skit care.
    Macam aku. I forgave, I forgot sbb I don't even care. Whahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Savage! Hahahaha..
      Tapi memang betul pun, kalau tak kisah buat apa nak marah lagi kan?

      Delete
  6. aku maafkan orang sebelum tido bukan sebab nak orang tu maafkan aku. cuma aku nak mendoakan yang terbaik untuk semua mereka yang berada di sekeliling aku. even depa baik or tak baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguslah.. Ketenangan untuk diri sendiri. Kemaafan tu kadang orang tu taktau pun yg kita dah beri kat dia. Tp baguslah ko mudah memaafkan. Org senang nak memaafkan ni mmg lebih tenang..

      Delete
  7. Aku maafkan semua orang... hatta orang yang fitnah aku pun... cuma kengkadang kesan luka tu ada gak.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memaafkan orang ni macam ko gam gajahkan cermin pecah. cermin dah jadi satu balik tapi retaknya tu still ada..

      Delete
  8. Aku, kalau orang tu minta maaf, baru aku maafkan. Kalau dia buat mcm tak bersalah je, atau dia sendiri rasa dia tak bersalah (keras kepala), aku ignore je kot jenis macam tu. People like that don't deserve my time and friendship, banyak lagi benda lain nak buat. The reason is simple, my time is precious ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang jenis tak sedar buat salah kat orang ni lebih parah. Rasa tak pernah buat salah. memang sia2 bergaul dgn org macam tu

      Delete
  9. camna nak buat ada insta mcm kat tepi ni? --------------------------------->

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak x ingat dh.. tapi ada satu pagi ni yg ajar. kena set berapa box nak masuk, berapa size dia. xde link la pulak

      Delete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*