Gender War

Tuesday, June 02, 2015

Tajuk hari ni sepatutnya "Entry untuk Buat yang Jantan-jantan tak Selesa. Ko Bukan jantan? Ko Pun Akan Rasa Tak Selesa Jugak" tapi obviously tajuk tu panjang sangat so scratch that shit.

Hi guise,

Miss me? Don't be.

Sebagai mukadimmah aku nak remind korang pasal latar belakang aku. Aku seorang perempuan yang cuma ada adik-beradik perempuan. So aku agak tak terlatih untuk bergaul dengan lelaki. Berbeza dengan adik-adik aku yang lain, abah aku especially treat aku lebih jantan dan perkasa which explains why I am the only one whom he ever asked to help around his workshop. He's a welder btw (for those who didn't know). So kerja-kerja berat ni agak sinonim dengan aku. Disebabkan ini jugak aku treat kawan lelaki aku lebih kurang aku treat kawan perempuan aku except aku lebih gentle ngan pompuan. Meaning, I usually see guys as an equal, not as some possible breeding partner. In some cases this might differ. These special cases would involve me being way too flirty for my own good.

OK back to the story!

Ditambah lagi aku sekarang kerja dalam dunia lelaki. Dunia lelaki? Aih sexist nya ko Day. Apa, ko ingat ko sorang jeke engineer pompuan? Aku tak maksudkan camtu. Cuma karier aku ni lebih didominasi oleh kaum lelaki and understandably why. Sebelum apa-apa aku nak bagitau, ini bukan sesi mengeluh pasal kerja macam entry lepas.

Bila kau sorang pompuan dalam office yang semuanya lelaki, things bound to happen. Bagi yang cepat flustered dengan benda-benda macam, dipersilakan melarikan diri daripada membaca entry ini. Kalau nak teruskan membaca, baca la dengan fikiran terbuka and treat is as a joke. To me it's funny so don't be an ass by saying something like "Eww pompuan ni.. Takyah cita la benda camtu. Tak malu ke?"

Ni kompilasi cerita yang berlaku di office aku sebab kadang-kadang abang-abang aku ni lupa yang aku ni pompuan dan kadang-kadang aku pun lupa yang aku ni pompuan di kalangan jantan-jantan kat sini.

Kisah 1

(Aku dah tak ingat cite apa yang lawak sangat sampai aku kena tumbuk.. Aku tak korek idung depan diorang.. Ni khayalan saje..)


Kisah 2

(Aku rasa diorang tak heran pun tapi bila aku pikir balik aku jadi malu sendiri)


Kisah 3

(Ni pun aku rasa diorang tak heran pun. Makanya, pakai la sport bra kalau dah tau nak kena berlari anak. BTW, berlari-lari di tapak pembinaan adalah sangat bahagia bahaya dan tidak dibenarkan.)


Kisah 4

Aku terdelete komik ni. hahaha. Lahabau.Hahahaha

Kisah 5

(Kantoi adalah sangat memalukan..)


So tell me. Salah aku ke bila diorang lupa nak treat aku as a lady? Ataupun sebab aku lama sangat bergaul ngan bapak orang sampai aku sendiri lupa nak behave as a lady? Maaaaahhh,, aku perlukan rakan sejantina.

How comfortable are you with the opposite sex? Share it on the comment section below. Ejewah dah macam youtuber bagai.

Adieu

p/s: pergh lamanya tak post komik.. Malas tu obvious sangat. hahahaha

Right! Stop it. It's getting silly. Now get on with it. Get on with it!

45 comments:

  1. Kah kah kah.. eh.. kenapa aku gelak.. tak, aku gelak sebab aku first.. wkwkwkw...

    Kami lelaki dah faham. Dalam unit aku ada sorang pompuan. Dan kengkadang kitorang terlupa dia perempuan bila berborak sesama sendiri. Wkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya bila dah selesa ngan seseorang kadang boleh lupa benda camtu. Tapi kot ye pun lupa, ko jangan pg luku lak kawan ko tu time syok-syok borak. lol

      Delete
    2. ada satu soalan aku nak tanya tak tau laa appropriate ke idok pasal kisah 5 tu... kah kah kah,... ahh tak yah tanye lahh... wkwkwkw

      Delete
    3. ko nak tanya apa pasal kisah 5 tu? habaq mai

      Delete
    4. hahahha.. dakk.. aku nak tanya, kalau kerusi hang terkena kesan, bagaimana pula kisahnya dengan seluar hangggg?.. wkwkwkw...

      Koh koh koh

      Delete
    5. Seluar hitam.. Makanya tak nampak. Tapi haruslah dicuci jugak. Makanya, seluar gelap adalah paling selamat.

      Delete
  2. Part bocor tuu... arghhh, gua pulak yang segan. HAHHA

    ReplyDelete
  3. Grabs own boobs and run... hahahah, ya aku paham tu... maka belilah sports bras yg selesa dan berkesan X3

    ReplyDelete
  4. ehehehehe... setiap kisah pn kelakar. Dan sngt tak baik saya gelak, hehe.. sori.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jejadian yg memalukan memang patut dijadikan bahan lelucon.. Fir future entertainment. Lol

      Delete
  5. merah lah muka time bocor tu..bila kantoi lagi lah.semua perempuan paham kot.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua pompuan pun paranoid kalau bab bocor2 ni

      Delete
  6. gahahahahahahahaha!!! alamak tergelak besar pulak >< sorry but not sorry kelakar siot tetambah part bocor tu XD

    gua dulu pernah bocor kat sekolah je, kt opis so far belum pernah. tp yg awkwardnya bila kwn gua yg dok sebelah gua insist nk tolong cucikan. WTF?? Dia insist sampai siku2 gua kot. gua bukan budak kecik lagi pun TT_TT
    mental betullah beliau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Pelik kawan ko ada fetush ngan cuci menstrual ke? Kalau lelaki mintak tolong azan kat telinga dia. Pelik sangat dah

      Delete
    2. Serius ke Zyra?
      WTF? Kenapa nak tolong ? Macam creepy je.

      Delete
    3. Aku pun curious kenapa kawan zyra beria sangat nak tolong cuci. Hahahah

      Delete
    4. hahahahah maybe sbb sikit je, maybe sbb kerusi plastik, maybe dia nak buat baik BERPADA-PADA, buat jahat jgn sekali, maybe dia mmg saiko.
      mujur jugk dh hujung tahun, so next year gua duduk sebelah org lain pulak.. =.=

      oh ya, lepas sekolah dia lesap tanpa meninggalkan sebarang kesan, jeng jeng jenggg

      Delete
    5. kawan ko tu watak cerita seram ke? suspicious gila. hahahaha

      Delete
  7. Hahahaha....samelaaaa ngan aku pun...I don't see them guys as potential breeding partner, except if they fall into my cup of tea..lol..

    Gile gegeh Day lukis komik2 ni semua..aku salute..!! >v</ So, this is what you've been doing for these past weeks, hmmm? XP Kipidap..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekceli caye tak kalau aku cakap aku lukis dlm ms 3 jam?

      Delete
    2. Woooooaaaaahhh...!! AMAZING SPIDERMAAAANNNN...!!! Laju seeeyyhhh..

      How I wish I have that talent...ghuhuuhuhu...

      Delete
    3. Ni sebab tiba-tiba burst of idea. Lagipun aku tak aim untuk lukis detail so boleh je laju.

      Delete
    4. Aku aim xnak detail....tapi last2 jadik detail gaaaaaakkk..!! QAQ

      Delete
    5. samalah.. aku selalu kabo nak lukis sempoi giler... end up terlukis detail... koh koh koh

      Delete
  8. mmm... kisah benar kah tu huhu.

    * tetiba segan

    ReplyDelete
  9. wahahahha klaka la mu dayah. yg part tepuk bahu sampai lebam berdarah hahaha. aku penah kene ngan adik laki aku dia tepuk punyelah kuat adoiiii.... hehehe... part bocor pon malu oh. aku penah gak mcm tu lapik sokabar (klakar sebutannya) atah katil sbb bocoqq. hihi..... pegang boobs tak menahan!!!! ghahahhhha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ranjau kehidupan begitu la. Kadang aku rasa laki x sedor kudrat memasing. Tibang opuam macam tibang geng laki ye je.

      Delete
  10. by the way thumbs up komik comelll gilerrrr... simple but cantik.. kiutttt seh

    ReplyDelete
  11. Hahahha...Bab bocor tu aku pernah encounter.
    Yang pasti, kalau kami lelaki jumpa hal sebegitu, aku begitu sure kami pun jd awkward dah tak tahu nak respon macam mana...hehehe

    Caya tak kalau aku cakap yang aku ada list senarai soalan mengenai gender yg (out of curiousity) aku nak tanya bakal isteri aku nanti selepas dia jadi isteri aku (insyaAllah)?
    Tapi baca entri kau ni macam ada terjawab satu dua soalan dri list tu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa budak opis aku tegur tu aku gelabah makyong, frozen je kat situ. Tp dia paham sendiri siap cakap ooooo~~ pastu buat muka toye. Ceh, dia dh tau kelemahan aku.

      Pasal list tu kan, dulu aku ada gak. Ingat nk tgu kawen baru tanya sbb dulu aku pemalu ejewah. Tp bila dh geng ngn ramai laki, aku direct je tanya skang. Bahahahaha

      Delete
    2. er gua tak nk tanya byk pun kat lelaki. curious satu je: betul ke diorang err.. nvm. nantilah gua tanya suami (if any)

      Delete
    3. Harharhar.. Aku rasa curious gila ngan soalan ko. apa kata tanya Cero ni alang-alang dia ada kat sini

      Delete
    4. Zyra nak tanya apa?
      Meh laa tanya aku kat sini. Kalau segan emel n DM pun okey...hahahaha

      Delete
    5. kalau DM/emel nanti gua terus jatuh kategori pervert pulak... muahahahah!

      Delete
    6. ok, awak tanya saya direct jer.... tak yah DM... wkwkwkw

      Delete
    7. awak nk memalukan saya di hadapan orang ramai ke?? =..+

      Delete
    8. At least kalau emel or DM, pervertnya tak nampak...hahahah

      Delete
  12. kahkahkah...paling best kisah 4. hehehe....lawa dan lawak komik ni....mamat yg cakap "bongok la ko ni dik" tu macam lembut2 ke? sebab kat hujung dia guna perkataan 'dik'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kisah 4 paling lawak. Lawak sampai nak hantuk kepala kat dinding. Padahnya tak sempat save.

      Mamat tu tak lembut. Memang kat ofis orang panggil adik sebab yang paling muda. Yang bongsu la katakan.

      Delete
  13. aku terpaksa ketawa tak bunyi sebab tak nak kejut room mate aku. tapi pedih tau perut kalau kena tahan ketawa tak berbunyi, tapi semua kisah kelakar nak mampus! haha

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*