That's Hot.. [Part Deux]

Tuesday, June 09, 2015

Because I like to overplay the theme..

Hi Guise,

Sometimes charm works mysteriously. How is it that the simplest thing can be considered charming? Am I over-romanticizing things or are there some truth in these? Ingat tak entry aku yang lepas pasal reverse kete tu? HAHAHAHA. Aku rasa mungkin aku sorang je yang akan setuju ngan benda-benda cani.

Ntah la. Aku tak tau. Yang pasti, kadang-kadang berbunga jugak. These are the list of things I find charming in guys. It's okay to disagree with me. I don't have that much romantic experience with guys anyway. Heck, it has been almost 4 years since I last seriously dated a guy.

Exhibit A
When guys run fingers through their hair. Plus point if they put on a snapback afterwards.

Exhibit B
When guys roll up their sleeves.

Exhibit C
When guys volunteer to pick up your coffee/order from the counter. And then he serves your coffee, smiling. Hahaha. Apasal aku terbayang scene K-drama ni?

Exhibit D
When guys just stare into your eyes, seemingly getting lost in your gaze.

Exhibit E
When guys pull your chair/stool closer to them while you're still sitting on it. (Respectfully)
This last bit is actually my favourite. It's like he's proving his dominance over you. Plus, when you're overweight like me, it's impressive if you can move me at all.


I like to contradict myself.. guys are creepy..


All and all I think that guys are charming when they don't plan to impress you at all. Being mindful is great but being comfortable in your own skin is the most charming thing ever. Be confident. Girls dig confident guys. I'm sorry if I offended some of you when writing this because you know, some people hates these kinda thing. Mushy things..

Adieu

p/s: I bet my balls some will say something about maksiat in the comment section. Oh wait, I don't have balls. Please proceed.
p/p/s: Sorry about the quality. I was rushing..

Right! Stop it. It's getting silly. Now get on with it. Get on with it!

25 comments:

  1. "When guys roll up their sleeves."

    THIS.
    nampak cool gituhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tersangat hensem bila mamat tu pakai baju lengan panjang. Button up shirt ke. Tapi lebih hensem bila dia roll up sleeve. Tersangat cool

      Delete
    2. Jap nak tanya....
      maksud sebenar "When guys roll up their sleeves" tu
      korang (perempuan) nampak lelaki roll sleeves ke, ataupun dia dah siap roll dah pun korang suka?

      **open note book, ready to write**

      Delete
    3. @Dea Day, haaa tu lahh. Pastu lagi satu suka laki yang jenis macam ala-ala misteri gituh, nampak coolnyaaa. Eh? HAHHAH

      @cEro, dua-dua situasi applicable. Bagi aku nampak lagi cool bila baju tu dia roll up masa tu jugak compared to yang dah sedia rolled up. Aku nak describe pun tak tahu macam mana, terserlah kemachoan bila laki roll sleeve dia masa tu gak. Maybe boleh buat poll lepas ni.HAHAHA

      Delete
    4. @nanadhoi aku setuju part terserlah kemachoan tu.

      @cEro bagi aku aktiviti menyinsing lengan tu yang cool.. Tersangat cool

      Delete
  2. So guys yang nak ngorat cik tuan tanah ni, boleh take note... keskeskes X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngorat aku mungkin tak la kot. Mau kena cam Kei. Lepuk sebijik. Hahahaha

      Delete
    2. Entri sebelum ni Day dah kabo kan.. dia pandang lelaki bukan sebagai breeding partner.. koh koh koh... nak ngorat Day pun kena pikey banyak kali... koh koh koh

      Delete
    3. Hahahaahahahaha.. Aujinz nampak aje statement aku yang pelik2.

      Delete
    4. jinz, don't tell me hang ekceli percaya pada kata2 seorang perempuan yang berjiwa romantis apabila beliau berkata sedemikian...? ;3

      Delete
  3. When that guy korek hidung... wow. Hahahahaha. Semua guys yg kelihatan selesa di dalam kulit mereka sendiri sudah cukup hot bagi saya.

    Em, terutamanya laki2 yg tolong hold pintu. Awwwwwwwhh..

    Terutamanya kalau ada killer smile.. awwwyissss

    K cukup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh killer smile.. tambah lesung pipit sikit please..

      Delete
    2. Gwa tolong hold kan pintu ke akak akak, sorang pun tak cakap trima kasih.. lepas ni, jangan harap gwa nak hold pintu dah.. gi mereput terselit celah pintu sana! koh koh koh

      Delete
    3. Hahahaha.. Aku nak tengok akak tu mereput tunggu ko hold kan pintu. Aku kalau budak ofis aku tolong hold kan pintu aku tak cakap terima kasih aku cakap " Awwhh.. Sweet boy.."

      Delete
    4. Aku biasanya akan anggukkan kepala sekali dan senyum sikit kat orang yang tolong holdkan pintu untuk aku, itu kira sbg tanda terima kasih la ;3

      Delete
    5. Pernah sekali dkat Petronas, aku tolong hold pintu kanan utk sorang perempuan ni, tapi dia refuse lalu pintu yg aku hold dan pergi bukak pintu kiri...
      Tetiba jadi awkward sbb aku hold pintu tp orang tak lalu...

      Delete
  4. Owh, dah lama takde watak Kei.. hua hua hua.. ingatkan dia dah bersara.. koh koh koh...

    Aku boleh tarik kerusi macam tu, cuma yang aku risau masa aku tarik stool, dia terlentang ke belakang.. kan da hilang banyak saham kat situ.. kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuat sangat ko ni Ojin. Hahaha.

      kei ada lagi. untuk post2 jiwang Kei kena ada. Kalau tak payah aku nk realisasikan. Ejewah gittew

      Delete
  5. Hmmm, setuju tang exhibit A and B...Exhibit C more to gentleman..

    Exhibit D and E takkan pernah terjadi pada diriku ini.. =A=
    Tapi kalau jadi, aku rasa aku gelak guling2..hahahaha.XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa aku lukis tu kan, exhibit D ngan E, muka aku semacam sebab sebenarnya tenung muka orang ngan tarik kerusi awek tu borderline creepy kot. Bahahaha..

      Delete
  6. yeah. thats really really really hawt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ejewah Noob.. Semacam pulak hawt tu. gahaha

      Delete
  7. Pada tahap ni, aku seriously berasa yg perempuan lebih senang terpersona dgn bawaan diri lelaki, which is very oddly sbb dari dulu aku fikir perempuan lagi terpandang dgn appearance lelaki...hehehe

    Tapi kalau kau belajar biology, terutamanya evolution biology, kau akan tahu kebanyakan ciri-ciri yg disebut kau tu sudah hard-wired dlm genetik perempuan (not accurately, tp lebih kurang arr)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki sebenarnya senang je nak buat pompuan terpana 9ejewah tu terpana tu).. Yang penting jangan poyo jangan bajet.. Cool tu haruslah au natural barulah menjadi..

      Pasal hard wired tu aku mohon ko beri penjelasan yang lebih terperinci kat blog ko

      Delete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*