Random Rambling [updated]

Wednesday, April 15, 2015

Hi guise,




Rambling tak berkaitan dengan imej. Saja lukeh sebab sekarang banyak sangat main digital je. jadi jemu. Sape boleh teka mamat dalam komik merapu ni sape, memang peminat kpop sejati. kalau tak dapat teka, jangan bimbang. Anggaplah aku tak terer buat fan art.

Ok sambung buat keje..

Adieu.

P/S Rasa cam nak demam je. Haaa

[updated]

OK this is not working well. This obsession is clearly unhealthy for me. I'm 26 years old, for crying out loud. This is not the age to be a fan girl..Anyway.. This is BTS, Bangtan Boys. I previously drool over B.A.P but with the group facing issues with the company I just dunno. Plus, BTS reminds me of the B.A.P during their Warrior era.


*taken from War of Hormones at 0.29. That Rapmon part is awesome "I'll be in panic, I'll be a fan, and I'll be a man of you you you babe".

OK conclude.

Adieu!!!!

p/p/s: Jimin never had a cat like hair like the one in first artwork. that is actually combo of JHope and Jin. The one on the right is actually Jimin. Though I don't think it resemble him that much.

p/p/p/s: Mixed media - Deleter dip pen & Ink no.4, Pentel Graphgear600, Pilot Eno Colour (blue led), Copic Markers (Sketch and Ciao), Copic Marker Pad 70gsm, Faber-Castell Watercolour Pencils, Pilot Choose White Gelpen and Deleter Whiteout No.1.



Right! Stop it. It's getting silly. Now get on with it. Get on with it!

29 comments:

  1. Kalo budak baru up aku tak kenal sgt. aku yg tua2 je aku leh cam. Tu pon kdg tak cam. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Too many kpop group debut every year. It's impossible to keep track on all of them

      Delete
  2. ooh nice artwork Day~ coloring pakai copic markers ka ni? :3

    ...characters kat atas tu aku tak kenal, cuz i'm not into kpop... heh ;3



    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you. yep, colour pakai copic marker. ada pakai colour pencil sikit untuk nampak lagi umph.. Tambah secukup rasa ye. hoho

      Delete
  3. Nice kolor...
    Artis Malaysia pun aku tak kenal, unikan pula artus keipop. Koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruk sangat typo ko ni Aujinz. Aku artis Malaysia tak kenal. Hahaha. Poyo gila statement aku. boo

      Delete
    2. hahahha... aku menaip guna handphone masa nak tido... itu yang taipo bersepah

      Delete
  4. Malangnya, aku dan Kpop bak straw dengan kertas soalan matematik tingkatan 3. Tak ada kaitan. Hehehe

    Weyh, kalau rasa nak demam, take preventive measure terus. Gi minum air banyak2, pakai baju tebal2, tidur awal dan selimut satu badan kasi berpeluh. TC.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada aje sesi perumpamaan pelik-pelik ko ni Cero. Hahahahaha.

      Too late. Aku dah lewat ni tak tido lagi. Sekarang dah pukul satu. tido? Apa tu?

      Delete
  5. Kalau rockers maybe gua kenal XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudia.. kpop aku banyak focus kt idol group je. huhuh.. Takpe-takpe. fanart tak berapa jadi ni. Kena banyak practice lagi.

      Delete
  6. Replies
    1. Hahaha.. Komen ko lawak sebab group ni ada sorang nama camtu. Tapi bin dia lain. Bukan Kim Jongkook tapi Jeon Jungkook.

      Delete
  7. T.O.P? G.D? Tae Yong? Seung Ri? Or Dae Sung? puak2 ni jek aku kenal Day, takdak kaitan ngan hang punya fan art jadik ke tak jadik..hoho.. Aku penyokong tegar indi j-rock.. so next time try buat fan art dorang..mesti aku kenal punye..! XP

    26...muda lagik.. Member2 aku, cukuplah ko tau dorang lagi tua dari kau, still menggila k-pop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin aku patut try wt fan art utk one ok rock. We'll see.. Hohoho

      Delete
    2. Uuuu yis yis..!!! Please draw Toru for meeeeyh..!! XP

      Delete
  8. By they way, nice artwork..!! *all thumbs up!* Tamak kan aku, komen sampai dua? haha..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu!! Comment takpe nak tamak banyak2. Makcik suka. Heheh

      Delete
    2. Makcik pun suke jugak..! Ehehehehe..! >v<

      Delete
  9. dah lama tinggal kpop T^T
    anyway,nice fanart *thumbs up*

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kiru.. Jangan terjebak balik Nanti susah..

      Delete
  10. suka drawing tu. cantik dan ada wataknya. menjadi.

    lukis lagi k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you rapunzel. Insyaallah ada masa boleh buat lagi.

      Delete
  11. Replies
    1. really? But it's weird obsessing about teenage boys at this age. huhuhu.. taknak tua boleh tak.. waaarghh

      Delete
  12. bhahahahhahaa...dulu minat kpop gila-gila...yg sunbae group je kenal..hubae group tak amik port sgt,like BTS,BAP.and so on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang banyak hip hop group plak. BTS, BAP, ToppDogg.. Sunbae semua tak larat nak menari dah sekarang. Dah pass baton kat hubae. hahahaha

      Delete
  13. kpop hbiss... tak knl haha
    btw lukisan bapak best! mcm biskut leh mkn

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*