Dream Keeper Part 1

Thursday, February 26, 2015





Hahaha.. Confident je letak tajuk Part-part bagai.. Macam rajin je nak sambung..

Anyway..

Hi guise,

I give you two pages of an experimental short comic. The first page, as you can see, just the same as the one I posted yesterday. Shading was done using pencil and I did a minor touch up. Entirely, conventional drawing.

The second page however, is a mixture. And the shading is made using Copic marker. Final panel is fully digital. So there you go.. Can you see the difference? Personally, the digital drawing is way neater. Tapi penat gila nak setel satu panel. Tak macam lukis direct atas paper. Hmm.. Mungkin aku patut combine lukis digital ngan conventional. 

Orait.

Until Next time.. Wait for the next part.. Tu pun kalau ada.. BAHAHA..

Adieu


Right! Stop it. It's getting silly. Now get on with it. Get on with it!

15 comments:

  1. Replies
    1. Hnsst.. tunggu kalau rajen. Bahahaha

      Delete
  2. Yaaa... boleh nampak difference tu, i get what you mean Day, i also like to mix both traditional and digital, hehe. But yeah, nothing beats drawing on paper, feel dia memang terbaik ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Traditional is way faster! tapi takleh undo bila salah.. nangis

      Delete
    2. Hehe, faster in the sense of completing a drawing and having more precise control over the strokes (without having to apply the traditional screen tones like a real traditional old-school mangaka does), yes, it's faster... yang jadi renyah n makan masa sikit tu bila nak kna scan at a high resolution, then nak edit/clean the drawing digitally, baru siap... that kinda takes more time than conteng2 terus secara digital lepas tu save the file, siap (and then of course hasilnya tak mantap macam yang traditional + scan + edit secara digital dgn teliti tu)... hihihih (well to me it's like that lah) :3

      Delete
  3. Replies
    1. Thank you for the support! Keep on reading, dear

      Delete
  4. Haaa.. lagi lagi.. sambung sambung...

    tak suka mimpi jatuh gak.. tapi menurut apa yang aku baca, mimpi jatuh adalah isyarat yang di berikan oleh otak kepada seluruh badan kita agar bergerak apabila denyutan jantung kita semakin perlahan.

    haaaa gituuuuuu ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok la kalau tak penat sangat.. Bukan main aku gigih buat komik.. Hang bila nak post komik baru? Ini tidak adil!

      Delete
  5. huhuhuhu..aku selalu jek mimpi jatuh2 dari tempat tinggi neyh..

    we want more....we want moooree...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak suka mimpi jatuh. Kaki mesti tertendang punya. Kesia org tido sebelah aku kena tendang. Gahahaha..


      Wait for it!

      Delete
    2. *jeng jeng jeng* :3

      ...aku pernah je kena tendang ngan member kosmate dulu masa kena share satu khemah masa camping zaman student dulu... keskeskes ;3

      Delete
  6. KAMI MAHU PART 2 SEGERA!!!
    KAMI MAHU PART 2 SEGERA!!!
    KAMI MAHU PART 2 SEGERA!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi ang. Nak segera aja.. Hahaha

      Delete
    2. Hehehe...
      Biasalah...
      Tapi aku punya pun tak berganjak2 langsung...hahahah

      Delete

The way you comment is so telling...

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*