Inventori Peperangan

Sunday, June 02, 2013

Hi guise..

Aku sebenarnya duk musykil ni.. Rasa macam ada satu entry yang patut aku buat.. Entry yang agak menarik.. Tapi lupa.. Sungguh lahabau sekali kejadian itu. Tapi, mujurlah! Aku teringat.. So sekarang aku nak cerita..

Hujung minggu lepas sebenarnya aku join Family Day keluarga aku. Mak ayah sepupu sepapat semua ada la.. Sebenarnya nyaris-nyaris macam tak jadi dah sebab takde tempat nak pegi. Mujurlah ada setiausaha agung kami yang bijaksana. Tepuk tangan bagi Kak Long.. Wee!!

So, masa shopping barang-barang family day aku ternampak sesuatu yang sangat osem iaitu PISTOL AIR! Aku pun sambil sengih sumbing, merangka plan jahat masa family day nanti. Kitorang pergi Sungkai, main sungai, main air panas. Perancangannya aku akan menakluki semua sepupu sepapat aku dengan persenjataan berteknologi tinggi ini. Hehehe.. Dan seterusnya..Aku akan memerintah dengan kejam sekali.

Tak cakap banyak, aku ambik dua bijik pistol air. Dahlah kejam, tamak pulak tu. Anak sape ni ha?

Sayangnya aku dah tersalah percaturan. Aku silap memandang rendah kemampuan dua orang budak yang bernama Haidy dan Ijan. Ye.. mereka musuh ketatku.. Ntah macam mana, tanpa pergelutan, senjata canggih aku jatuh ke tangan dua penyangak itu.. Makan air la gamaknya aku hari tu..

Kak Ngah senyum sumbing sambil berkata " Hahahaha.. Senjata makan tuan.."

CIs. cis..cis.. dan cis lagi..

Ini satu penghinaan.. ini satu pencelaan..

Akan aku tebus maruah ini di Family Day tahun depan.. Nantikan pembalasan dari serikandi Keluarga Halim. Oyyyaaa!!!!


Nantikan pembalasannya.. dengan seluruh inventori peperangan yang lebih berteknologi tinggi.. Nantikaaaannnnn~~~ (sayup sayup)

Adieu

p/s: dah la kena tembak ngan pistol sendiri, main game satu pun tak menang. Ini memang menyedihkan..


[Sedang menjeling ruang komen setiap seminit.. People.. come on.. I'm lonely..] .

12 comments:

  1. Sequel citer ni harap2 lebih hebat he he

    ReplyDelete
  2. Nantikan tahun depan le jawabnye..

    ReplyDelete
  3. x saba nk tunggu tahun depan..muahahaa..

    ReplyDelete
  4. harapnya jangan senjata makan tuan sekali lagi sudah.. hahaha~

    ReplyDelete
  5. hahaha... sedap kan main tembak air...

    ReplyDelete
  6. ahahaha..adeh...baca entry ni tergelak cm org gila..ahahahaha

    ReplyDelete
  7. kena preaare dari skrg for the war.. huhuhh

    ReplyDelete
  8. haha. malangnya. takpa2tahun depan masih ada :D

    ReplyDelete
  9. lenkali soroklah dulu... kan dah kena rampas senjata sendiri... koh koh koh

    ReplyDelete
  10. update la..hehe..;)

    ReplyDelete
  11. eloklah pi spa . dpt relax drp jerebu ...

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*