sebab tu aku tak minat politik

Sunday, February 27, 2011

percaya tak aku cakap politik ni ada di mana-mana? bukan setakat UMNO ke PAS ke PKR ke KITA ke..
ni kat Uni pun banyak aih yang di politikkan..aku suka nak guna istilah politik kecik.

NPP yang baru pas mengundi pun dengar-dengar ada kes..ni JKN yang baru buat majlis NEGA pun ada dah bertiup angin sepoi-sepoi yang kadang-kadang bunyik cam nak ribut pun ada gak. yang bagi sumbangan kerahan tenaga dalam gerakan politik kecik ni mengharapkan penghargaan tapi tak dapat...kesian..marah beno bunyiknya..ada yang kena marah cam biasa komen artis " no komen.. i takde kuasa lam hal ni..diorang yang tentukan semua yew know.."

hahaha..
sebab tu aku tak minat nak join benda-benda camni. dulu aku ada join persatuan fakulti PIKA. tapi memandangkan aku rasa aku tak dapat nak mencapai expectation fellow member, cepat-cepat aku undur diri. bukan apa, bila kita berada dalam satu organisasi kita nak usaha kita tu orang nampak. kalau ok, mau la puji sepam dua, kalau tak ok kutuk jangan, tegur boleh.. ye idok?

takpe la..bagi aku, suka ati korang la yang nak aktif..tapi aku tak nak. ada jugak la aku kutuk sepam dua disebabkan masalah peribadi beberapa ketika dulu. tapi sekarang dah malas nak amik port..dunia korang, suka hati korang la.

" tapi day, ko tak boleh poyo..syarikat kat luar sana bukan tengok result ko sangat.diorang tengok penglibatan ko dalam universiti ko tau..sijil!sijil tu yang penting.."

ok..aku setuju bab sijil tu yang penting. tapi bab result tu mintak maaf, i'm not buying that. tapi takpelah. itu fahaman korang.aku dah ada kontrak kerja lepas grad nanti. so, layak ke korang nak cakap aku takkan dapat kerja lepas kerja nanti.. tidaaakk~~ LOL

" tapi day, ko kena ingat.. masa dalam persatuan la kau belajar macam mana nak uruskan surat-surat. macam mana nak berhadapan dengan orang & etcetera. ko ingat ko duk mengadap buku tu boleh ke ko dapat semua tu?"

ye, dalam persatuan kita boleh belajar tu. tapi bukan kat situ je boleh belajar semua skill ni.dekat universiti ni banyak course yang menerapkan generic skill yang korang nak-nakkan sangat tu. macam mana nak uruskan hal surat-menyurat semua tu ada je lam subjek yang korang amik cuma beza direct tak direct je dia ajar camne.

" so sekarang ko nak halang orang berpersatuan la ni?"

eh..mana ada. suka hati korang la nak join selagi tak bersangkut paut ngan hidup aku. tapi boleh tak jangan poyo korang ada kuasa, korang hebat sangat..

kawan-kawan, ni baru masa belajar. bukan kat dunia pekerjaan lagi. takyah nak lagak hebat sangat. fame tu sekejap je..dah grad, poof, takde pape dah..ok?

pesanan akhir..bagi aku politic is a waste of time.. but for those who loves dwelling on it, play it nice, play it smart.. jangan sebab politik kecik tu putus kawan, putus hubungan.. takde life dowh!

ok? adieu..


2 comments:

  1. join dlm persatuan actually byk kelebihan..mmg kekadang srabut gak esp klu u sorg kaki stadi..like me..honestly speaking ble kuar je uni u will appreciate most what u get by joining those persatuan.. and politics, u cannot separate it from life..islam pn xmemisahkan politik ni..nyway, i agree with ur last words..

    ReplyDelete
  2. to anon up there.. i know where u stand and i know my stand.. any comment is welcomed here.
    yes, persatuan ajar kita cmne nk bdepan ngn situation yg rush, unexpected probs smua 2..but for me, i still can't really accept that those stuff is more important than study..if u can juggle ur time between social and study, it won't be a prob.. but when u have to ponteng some of ur class & fail subjects for that, i think it's not worthed..it's just my point of view..

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*