the things i have that u probably dont

Thursday, July 29, 2010

pening kepala nak decide title post ni tadi.. i've considered to go with " the things i have in my room that u most probably don't have in yours" (2THIMRTUMPDHIY) tapi amatlah panjang macam cacing pita yang tersangkut kat somewhere..teehee~

so, apa yg agaknya ada lam bilik aku yang korang semua mungkin takde? (mungkin jela...aku tak cakap lak impossible kan..)

1) printer tak berdakwat


     sangatlah menyampah tengok printer ni tersadai atas meja tapi takleh guna sebab takde ink. so, why not beli je? a question with a million answers.

2) bawang bombay
  hehehehe...funny name because i knew someone with that name.yeah..pelik kan tiba-tiba lam bilik aku boleh wujud mende alah ni? for those yang tak tahu, bawang bombay ni baunya sangat wangi bila ditumis. rasa dia pun manis. usually, this type of onion is used in preparing pasta sauce and onion ring..to me, bombay onion serves it best in these two recipes..ingat ye cik azah..

3) sleeping bag and mat
  this is one of many things yang aku beli tapi tak pernah nak guna. beli sebab nak naik gunung tahun lepas tapi sampai sudah tak guna-guna gak. time pergi camping ngan family boleh lak aku tertinggal mende alah ni kat UTM. sungguh cilanat. but then, rupa sleeping bag kat atas ni mengingatkan aku pasal satu benda.


ouuhhhh~~~sangat angker..
but remember guys, kain kafan will be our final sleeping bag..seram..

as for sleeping mat lak pernah la aku guna sekali. hopefully i'll be using it more often in the future.

4) color pencil LUNA 24

  apa la gunanya pencil kaler banyak-banyak? aku bukan budak architecture pn. the thing is, masa aku kecik-kecik dulu aku memang nak sangat dapat satu set LUNA 24 ni..seingat aku sekali je pernah dapat. lepas rosak memang tak dapat dah LUNA 24 ni. asyik dapat stabilo je.. langsung tak besh nak kaler katun. so, to fulfill my childhood dream, aku pun beli la sekotak mende alah ni..aku rasa sangat la berbaloi. makes me complete. huhu.. i love u LUNA 24!

5) induction stove

my latest addiction...haa~~i'm in heaven. 

siyes, aku sangat suka stove aku ni. beli ngan duit sendiri ni tau. tengah menunggu bila la boleh daftar barang electric. kopak duit aku nak bayar untuk induction stove aku ni..tapi apa-apa pun, luv u so much ELBA baby..

so that's it.. bilik aku memang stor barang-barang aneh. tunggu nak kena saman je lagi nih.

p/s: ko duduk blok lain rupanya...


4 comments:

  1. pantas dan efisyen..bgs cik azah

    ReplyDelete
  2. tak sangka ak bawang bombay wujud.. bombay mali~

    ReplyDelete
  3. sherry excited...bawang bombay ada..bawang saber xde..hahahaha

    ReplyDelete

The way you comment is so telling...

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*