Rutin Harian

Wednesday, May 28, 2014

Hi guise..

For those who don't know, I am 25 years old and I'm the youngest and the only female engineer in my office. Maksudnya, aku berhak buat perangai adik bongsu kat office. I can't complain much. It's nice being the youngest. people calling you adik and such.. Somehow I can get use to it.

Tapi aku tak tau la abang-abang kat ofis aku tu larat ke tak layan self proclaim adik bongsu ni. Aku masuk ofis pagi-pagi confirm aku tanya, ada makanan tak? Dekat pukul doblas, ada orang nak keluar makan tak? Pukul empat, start bunyik lapar balik.

Start bulan lepas abang long kitorang dah bawak roti datang ofis. So setiap kali aku tanya ada makanan ke tak, dia jawab "Abang dah beli roti kat dapur. Pi makan". Agaknya bosan dah kot kena layan perut mambang adik yang sorang ni.

Tapi yang sebenarnya.. Aku bukan lapar sangat. Biasanya ofis kitorang start pukul 4 semua dah lemau. tu pasal la aku buat bising. Konon lapar. Saje je sebenarnya..

Tapi memang aku lapar pun..

"Start dah dia.. Kau buat donno je Pi'e. Jap lagi senyap la tu"

Adieu

p/s: Aku tengah readjust balik stroke. Lama tak melukis ngan tablet ni. kekok pulak teman. Hahahaha


-Sedang menjeling ruang komen setiap seminit.. People.. come on.. I'm lonely. And don't forget to click the ads -

14 comments:

  1. hebat kawan aku. engineer mude...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama je engineer.. Tak macam engine mana pun. Alhamdulillah la jadi orang terpakai jugok.. hehe

      Delete
  2. hahahah... dah macam gaya anak burung kelaparan nganga mulut mintak ulat kat parents dia dari dalam sarang burung, kekeke XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. Dah la bising asyik mintak makan je. Naseb la abang-abang tu tak bagi makan penampor je

      Delete
  3. hahahhaha.. sorang opismet aku sebijik perangai macam hang... memanjang jer nak makan...kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ofis mana-mana memang kena ada sorang perangai camni. Orang macam kami ni la menggege kan ofis

      Delete
  4. errrr....aku pun...pagi2 ada orang bawak sarapan besanya kakak yg dah kawenla..
    petang pun selalu ada orang bg roti kat aku..eheeee...sonok pe jadi adik wlpn aku lg
    tinggi dari semua kakak2 tuh..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. pangkat adik ni memang tak tertakluk ketinggian. Tapi aku paling pendek kat sini. So depa lagi manjakan la..hahahahaha

      Delete
  5. mcm best je tempat keje tuh.. ada org layan bg makan lg~~~

    ReplyDelete
  6. Wahh. akak enginer apa ? Seronoknya jadi adik bongsu. Haaa kalau la tetibe ada budak junior masuk lagi muda dari akak. Apa akak akan buat ? Lagi2 kalau abang2 akak2 dah tak layan ? Hihihihii :PP Weeekkkkkkkkk !

    ReplyDelete
    Replies
    1. civil engineer tapi keje lebih ke arah construction management.. Kalau tak layan saja la nak makan penumbuk abang2 tu

      Delete
  7. Pukul 4 pun waktu lapar aku jugak...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spesies kita ni memang default programme dia lapar bila pukul 4

      Delete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*