Kill It With Fire before It Lays Eggs

Wednesday, May 01, 2013

Hye Guise..

Selamat Hari Buruh..

Sempena cuti hari ni, perancangannya aku nak pegi Puchong jap jumpa family. Dah nak melawat tu rasa cam nak singgah beli buah. So aku singgah la kat My Mart.. Pilih punya pilih, aku amik la pelam dalam pat lima nam bijik. Cam biasa, tercunguk la depan stesen timbang (ewah, bulih ke?).. Agak bengang gak tunggu punya tunggu takde yang datang. So aku melilau la cari staff. Jumpa staff yang tak reti timbang pulak. Dia cakap "Jap eh kak, saya carikan orang yang timbang-timbang ni".. Akur jela ye.. aku pun tunggu la kat situ.. Ada jugak la main timbang-timbang bola lam otak.. Timbang-timbang rasa nak baling timbang kat kaunter depan pun ada jugak.. apa punya servis la..

Sabar Day.. Sabar..

So, akhirnya tibalah mamat timbang-timbang tu.. Staff muka kalut.. Mintak maaf banyak kali. Aku cakap ok.. Sekali ada malaun mana tah dari belakang main letak barang dia atas timbang siap tengking kat staff tu "HAH CEPAT SIKIT!"

Palehotak??!!

Bangang punya mamat boroi muka mintak penumbuk.. Aku jeling dia.. Dia buat dek..

Kat kaunter pembayaran aku tengok dia blah keluar mart sambil hisap rokok dan arah-arah anak dia bagi barang dia tadi kat bini dia kat kaunter. Bini dia duk belakang aku. Duk tolak-tolak barang dia depan aku. Watepak is this bullshit?!! Aku pun bayar dengan pelan-pelan.. Keluar duit slow-slow, susun duit slow-slow, amik barang slow-slow.. My little revenge. Bangang punya manusia takde sivik..



Ko jangan sampai aku buat muka huduh ni bulih tak?
Huduh sangat sampai rasa nak lempang.

Moral of the story, if you're douche, you'll get a female-douche for a wife and likewise.. And, please people, don't reproduce and spread your hideous gene.. Kalau orang macam ni la jadi mak bapak budak, anak-anak depa pun perangai sama gamaknya.. Hiyy..

Adieu

p/s: Bapaklah buruknya muka tu..

[Sedang menjeling ruang komen setiap seminit.. People.. come on.. I'm lonely..] .

17 comments:

  1. buruk gila!! boleh mimpi ngeri dan ibu2 engandung dilarang menatap muka itu.. hahahahaha...

    ReplyDelete
  2. Tak dapat mengawal ekspressi time marah.. Dah macam nak sembelit pun ada muka camtu

    ReplyDelete
  3. salam awak..
    sabar2..tarik napas dalam2..fuh~~~~
    nanti muka jadi keut..wee~~

    ReplyDelete
  4. Wasalam awak..
    Dah kedut seribu dah.. Kena makan collagen kasi tegang balik cam anita sarawak..wow..

    ReplyDelete
  5. owh dpt rasakan aura kemarahan sis melalui kartun yg terakhir tu hahahaha...

    yup mmg bengang giler kalau kena mcm tu.laki bini peel molekkkkk bebenor.sis oklah blh sabar,klu kak lea...hurm..hurm...jadi front page metro esoknya kot ngeeee :)

    ReplyDelete
  6. Sabaq no..kalau takde sabar memang dah pulas leher dua-dua orang tu..

    ReplyDelete
  7. many people are alive only because it's illegal to kill them..

    sometimes it makes me wonder.. with this kind of people?

    ReplyDelete
  8. Some people just want a high five to the face with a brick made of lego and shards of knives..

    Maybe powder their face after that, with salt and kerosine and set it on fire..

    ReplyDelete
  9. sentap klo jd staff situ, pastu kena tengking. blerggh. benci orang gitu. potong2 Q, (perut boroi ye, haaa lagilah =A= pagai tak senonoh betey, aii geram pulok rasanya)

    tumpang emosi tgok gambar last tu. penuh penghayatan.

    ReplyDelete
  10. semalam aku makan kat foodcourt alamanda, aku mintak tembikai yg belum potong and air kelapa.
    bila budak tu bagi tembikai yg dah potong, aku mintak yg belum potong. dia ingat aku suh potong baru, so dia dengan marahnya bila dah siap tu, jerit2 dari belakang, "haa ni yg suruh potong tadi kan, dah siap da amik laa."

    so aku cakap kat minah kat kaunter tu, "cakap kat budak belakang tu, jangan biadap."

    budak tu dgr la kot, dia membebel ape tah lagi kat belakang kaunter tu. then bila dia buat air kelapa untuk aku, dia bagi kelapa yg dah lebam.

    aku buat muka menghina dia n cam sial tinggal je kelapa tu atas kaunter. rugi rm4 tapi aku puas hati.

    ReplyDelete
  11. by the way aku suka kesimpulan ko. douchebag for douchebag

    ReplyDelete
  12. Hahaha.. Hime, penuh penghayatan cite ko.. Sila post.. Hahahahaha.. BTW, aku rasa aku paham sebab apa dia biadap. Sometimes, when you are under pressure the whole day, you tend to get bitchy.. In most cases la.. In some cases, they're born to be douchebags..It's in their gene to annoy the shit out of their better fellow human.

    ReplyDelete
  13. dulu aku keje restoran masa aku study, aku masak, serve, potong bawang sayur etc2, lap meja, basuh pinggan, sapu sampah, sume buat sendiri dr pagi sampai malam,kalau ade kelas in between lari kejap pegi uni. tak penah aku tak senyum kat customer walau betapa annoying dia nyer permintaan. sebab tu aku takleh tolerate kalau peniaga tak hormat customer, huhu..

    ReplyDelete
  14. hahaha serius buruk! tapi cukup menggambarkan bengangnya dayah. haha. comey...

    ReplyDelete
  15. Hehehe jgn komplen kt depa especially kt kedai mkn..nnti tk pasal2 mkn air ludah depa...hehehe depa ada yg tk tahu nk rasa besalah even di otelpun..nasiblah sapa yg kene..uwek..kalau aku tk ampun sampai mati.

    ReplyDelete
  16. perghhh... gila ngeri siot muka tue... wakakakaka

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*