harap maaf muka bukan aurat ye

Monday, April 18, 2011

kepada yang takut nak letak gambar muka sendiri kat fesbuk..
fes of all, wajah bukan aurat ye. letaklah gambar muka sendiri kat fesbuk..tak dosa..yang tak sedap mata memandang tu kalau pose mengarut meraban..mulut itik la apa la (aku le tu..seb baik dah remove)

tapi kenapa aku letak gambar ni as profile picture?


itu kucing..bukan manusia..aik dah pandai kucing main fesbuk sekarang..memang tak..

satu sebab aku tak letak gambar sendiri kat fesbuk..

sebab ada sesetengah saudara kita kat luar sana, cari je gambar orang pakai shawl pakai celak untuk dimuatkan dalam video islamik diorang.


aku tak marah sebab aku tak pernah kena dan aku sedang mengelak daripada kena ngan saudara aku ni.sebab gambar-gambar aku private, orang lain takleh tengok. tapi current profile picture kita orang boleh tengok. dan ada sesetengah saudara kita duk print screen & masukkan lam video nasihat diorang..

memang niat saudara ni betul, nak menyedarkan masyarakat tentang kealpaan manusia terhadap dunia sekarang ni tapi cara tu, mintak maaf, kurang betul. nak bagi nasihat, tak perlu sampai print screen fesbuk orang..bukan friend pun..random fesbuk je. ye, gambar muka dah kabur tapi sah-sah akhi-akhi, ukhti-ukhti dah label beliau tu seorang yang tak baik, orang yang alpa, BAD MUSLIM..BAD MUSLIM!sedihnya bila dicop sebagai orang jahat. sedih tau tak?

jadi, sebelum saya keterlaluan memberi hujah yang mungkin menyebabkan saya dibenci oleh orang-orang baik lagi mulia saya just nak cakap satu je.. ALLAH TAHU APA DALAM HATI KITA.

hopefully Allah will forgive my sins..saya tak harapkan redha saudara-saudara..cukuplah redha Allah bagi saya.

No comments:

Post a Comment

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*