Spesies Luar Biasa

Saturday, September 05, 2015

Hai..

Nasib la aku tunggu marah ni reda sikit sebelum merapu kat sini..


Dah kau kenapa pulak nak bawak laki ko datang salon muslimah ni? Romantik ke bawak laki ko datang salon? Seriously? Takde tempat lain lagi dah ke ko nak bawak jantan? Kedai kopi ke. 7Eleven ke. Ni salon muslimah jugak ko mengangkut laki ko tu. Macam ko sekor je ada laki. Tu pun kalau laki la.. Kalau boyfriend ada lagi sekarung aku nak maki ni.

Yang jantan pulak. Dah nampak pompuan ramai kat situ, bukak tudung, ko yang duk toye tersengih-sengih kat situ kenapa? Nak kata tak paham konsep, bini ko tu pun pakai tudung. Hah dah tu tak reti-reti nak berambus ke?

Dah la nak cari salon muslimah ni sikit punya payah. Dah jumpa sebijik ada pulak makhluk wayar tak center ni datang melepak. Sakit pulak hati aku ni.

Dah, baik ko pegi mereput sana.

Adieu.

p/s: Illustrasi sekadar lukiran saja.

Right! Stop it. It's getting silly. Now get on with it. Get on with it!

31 comments:

  1. pergh... kalo saya pn, mengamuk dah.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tu la pasal. Kalau boleh lempang, dah lama dah lempang. Tapi kalau lempang anak orang nanti kena marah ngan mak bapak diorang pulak

      Delete
  3. tapi lukisan komik tu memey ohsem., gudjob ;p

    ReplyDelete
  4. kalau aku jadi mung pun dayah, memang bengang la jugak, bukan stakat laki tu aku mrah, tuan kedai salon tu pun aku maki skali sebab tak halau laki tu. takde privasi langsung. ceyt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun bengang nge tuan kedai tu. Tapi mungkin sbb ye x concern sangat kot.

      Delete
  5. Meruap darah aku slow2 baca!! Sebab aku pon penah kena. Huuhh.. Bagus weh ko bedal2 siap2. TT__TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi aku rasa dia tak dengar. Macam buat dek je masa aku perli tu

      Delete
  6. Peh...apehal la mamat tu buat muka tak bersalah je. Patut dia sedar sendiri tak patut masuk saloon muslimah. Dah la saloon skrg byk non-muslim je yg campur lelaki perempuan. Aku yg baca je pun rasa bengang jugak dgn mamat sekor ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurang kesedaran mungkin. haish sedih betul

      Delete
  7. Memang patut weyh kau sound kuat-kuat...
    Memaang setengah orang tak reti nak tgk keadaan sekitar langsung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun speechless la bila jumpa orang jenis camni. Tak paham aku.

      Delete
  8. huhuhu....tuan punya kedai tak tega h dari awal ke klau lelaki tak bley masuk ke...suppose to be ad papan tanda lelaki dilarang masuk untuk lelaki...

    IQ pergi kedai cina pun ada ruang khas untuk muslimah, staff lelaki xkan masuk dalam ruang tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pun lagi satu hal. Sepatutnya tuan kedai kena tegah. Papan tanda dah ada kat luar tp dia main masuk jugak.

      Delete
  9. Couple zaman sekarang punya definisi 'sweet' tu agak bangang. Kalau aku mmg aku ckp dekat owner/staff salon tu. Pls respect my privacy and my aurat. Dkt couple to plk mmg aku akn bagi remarks sepedas azwan ali, heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dalam hati ada rasa hormat kat sesama muslim mungkin tak jadi camni. Yang pompuan kena paham perasaan pompuan bila aurat tak dihormati. Yang lelaki pulak kena sedar diri. Lower your gaze, bukan makin galak tengok. Kejadahnya generasi sekarang ni? (Tapi tengok macam baya-baya aku. sepatutnya dah reti pikir sendiri)

      Delete
  10. Couple zaman sekarang punya definisi 'sweet' tu agak bangang. Kalau aku mmg aku ckp dekat owner/staff salon tu. Pls respect my privacy and my aurat. Dkt couple to plk mmg aku akn bagi remarks sepedas azwan ali, heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat tak respect kan? Definisi sweet yg tak masuk akal

      Delete
  11. Couple zaman sekarang punya definisi 'sweet' tu agak bangang. Kalau aku mmg aku ckp dekat owner/staff salon tu. Pls respect my privacy and my aurat. Dkt couple to plk mmg aku akn bagi remarks sepedas azwan ali, heh

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Sangat.. Mntak mak bapak diorang jentik telinga tu sikit

      Delete
  13. Pernah kena gak dulu, memang rasa mcm nak sound sedas, tapi aku takde keberanian (masa tu aku in my early 20's)... hahaha, dan lepas tu aku selalu hentam gunting rambut sendiri je guna 2 cermin untuk check depan dan belakang... huhuhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak berani nak potong sendiri rambut sebab aku pernah potongkan rambut aku jadi cam cendawan. hahaha

      Delete
    2. n u know, every time when i decide to cut my own hair, aku sangat sangat harap dan berangan mcm aku boleh buat jutsu kagebunshin, so that i can ask my clone to cut my hair nicely... hahahaah X3

      Delete
  14. Belum penah jadi lg kt aku sbb aku pn tibai ptong rambut kt umah sbb nk dapatkan style2 anime..hahaha..

    By the way, aku sangat suke komik kooooooooo..!! >///v///<

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglah pandai poting rambut huhu..

      thank you!

      Delete
  15. 1st time dtg blog ni.. suka pulak baca entry2 awak. =)

    jom jalan2 blog kite eh nanti.
    http://myraanneba.blogspot.my/

    ReplyDelete
  16. 1st time dtg blog ni.. suka pulak baca entry2 awak. =)

    jom jalan2 blog kite eh nanti.
    http://myraanneba.blogspot.my/

    ReplyDelete
  17. takdek hati dn perasaan betulllllll

    ReplyDelete

Hang tau dak hang boleh post gambaq kat sini?
Haa.. Cakap utagha pulak..

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*