Sebulan Yang Lalu

Saturday, August 30, 2014

Hi guise,

Dah habis raya rupanya. Lama jugak aku peram cerita ni. Bukan taknak cerita tapi tekak duk kembang lagi bila teringat cerita ni. Kepada Cero yang buat shout out dekat fesbek page, this one for you, bro. I hope it worth the wait.

Ok.. Cerita raya hari tu.. Bukan la cerita rumah terbuka dan cirit-birit. Bukan jugak cerita mercun, meriam buluh mahupun lampu liplap. Oh ni lain ni.. Ni special..

Now for something completely different..


Al kisahnya..

Raya kelima kitorang satu family ke Sutera Beach Resort. pantai situ memang tertutup, tak ramai orang. Sangat syok nak mandi manda. Especially bila ramai anak dara yang duk mengigau nak kuak lentang kat laut. Pantai yang landai, air biru, laut tenang.. Pendek kata memang syok la!

Dalam elok duk kuak lentang, kuak dada dan tak lupa juga kuak kupu-kupu, my sister, Cauda spotted something rather menacing.. Ejewah. Tah pape aku tulis ni. Dia kuis-kuis baru aku.

"Kak Oyi.. Cu tengok tu. Macang taik je.."

Aku yang tak pakai spek time tu tengok ke arah benda yang adik aku tunjuk dan dengan bengangnya berkata, "Mu ngarut mende gok. Taik mari mane. Ish mu ni. Jom a, duk jauh sikit"

So kitorang pun gerak ke area yang lebih jauh dari tempat penemuan itu. Tak lama lepas tu kedengaran akak sepupu aku menjerit dari kawasan tadi "TAHI!! TAHI!!"

Aku pandang adik aku, adik aku pandang aku.. Tanpa berlengah kitorang cepat-cepat naik ke darat. Muka masing-masing dah biru kelu, geli teringat tahi yang terapung dekat time kitorang mandi manda. Akak sepupu aku dah siap muntah hijau.

Setelah selesai penyiasatan terperinci, barulah kitorang tau yang sorang adik sepupu kitorang berak lam air. Patutlah aku tengok tiba-tiba je dia mandi jauh dari kitorang. lahabau, rupanya buat kek dalam laut. SYITTT.. Aku still rasa kembang tekak bila ingat balik. Puas istinjak, samak, tayamum, mandi wajib la pastu. Omaigod, aku rasa nak pengsan..

So sampai sini jela cite kali ni.

Aku nak pegi pengsan jap.

Adieu

p/s: Berak dalam air is never cool.. Never..Arghh


Right! Stop it. It's getting silly. Now get on with it. Get on with it!

17 comments:

  1. kah kah kah... hamboi, dia lupa kaa ketumpatan air laut kurang daripada air tawar.. bkalau berak kat sungai ade gak laa harapan tenggelam.. kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ergh.. Aku takleh terima orang berak dalam air ni. Tak rasa semacam ke? Naik darat dulu la pegi berak belakang semak.. Urkk.. nak muntah bila ingat balik

      Delete
  2. ewwwwwww gross siak!!! *pengsan*

    LoL gila geli... tak senonoh punya budak itu, kasi lecture kaw2 sama dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruk dia kena lecture satu hari ngan kakak-kakak sepupu. Nasib la budak-budak lagi. Kalau dah besar mau kena silambam secara berjemaah.

      Delete
  3. ewww hahaha. klako la mu dayah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klako sungguh, nak demam bila ingat balik.. Wek

      Delete
  4. Replies
    1. Kalau boleh tampar, memang dah lama dah bagi backhand sekali dengan siku-siku sekali.. Dah tak dapat ni kita sabar jela.. Huu

      Delete
  5. Woi woi woi...
    Apa ni tahi tahi?
    Aku tgh baca post ko ni sambil makan megi tau...
    Terasa lebih berselera lepas membacanya...
    hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko memang suka sangat tahi kan? Hahaha

      Delete
  6. siapakah yang pengotor itu? ewwwwwwwwwwwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanak-kanak yang sangat nakal. hahaha

      Delete
  7. bukan calang2 orang boleh buat magik macam tu ni..

    #krtnster

    ReplyDelete
  8. wakakakak gelak besau baca entri ni.
    Walaupun tak pernah kena insiden macam tu, tapi dapat bayangkan situasi kelam kabut dia macam mana. HAHHAHA

    ReplyDelete

The way you comment is so telling...

Day,


Part time normal, most of the time comic enthusiast. Almost always borderline crazy. Still experimenting with comic blogging. An engineer with a vision to not be taken seriously. Everything you read on this blog doesn't represent my gender, religion or profession as a whole. Other name you might associate with me are Deaday, DayGoon, JaeminGoon and *cough* Mona *cough*